1. listopadu 2016 • 04:40

Kuriózní zlínský ofsajd zastavil tutovku. Já su blbej, řekl pak Páník

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Takový ofsajd je rarita. Fotbalisté Zlína mohli vítězství 2:1 v Mladé Boleslavi vyšperkovat v závěru ještě o jeden gól, ale svůj brejk zakončili neregulérně. Útočení do otevřené obrany, kde jim v cestě stál pouze jeden hráč z pole a nikoliv už brankář, je totálně zmátlo. Nejdřív se zvednutému praporku divili, pak rychle uznali svůj omyl. „Člověk si říká, že už zažil ve fotbale všechno. A vidíte – kolik nás tam bylo a nikdo to správně nevyhodnotil. Až na rozhodčího – od toho tam jsou, ale klobouk dolů,“ říká trenér Zlína Bohumil Páník.



Nejdřív měla Mladá Boleslav poslední šanci na vyrovnání. K rohu před zlínskou brankou proto vyrazil v 93. minutě pomoci také brankář Jakub Diviš. Jenže standardní situace domácím vůbec nevyšla a na opačnou stranu rázem uháněl zlínský záložník Lukáš Holík spolu se spoluhráčem Vukadinem Vukadinovičem.

Mladá Boleslav - Zlín: Hosté zpackali brejk. Místo střely do prázdné brány nahrál
Video se připravuje ...

Poté, co překročili půlící čáru, měli před sebou už pouze vracejícího se obránce Jiřího Fleišmana. Holík pak přihrál na Vukadinoviče, který postupoval rychleji – a to neměl dělat. Nevšiml si, že za Fleišmanem už není brankář, jako je tomu obvyké v 99 procentech případů, Diviš totiž zůstal mimo dění a nestihl se přesunout zpátky ke svojí brance.

Zlínská dvojice zřejmě ze zvyku předpokládala, že brankář ještě za Fleišmanem stojí a ten tak není jejich poslední překážka. Kdyby Holík vystřelil a dal gól, potom by bylo vše v pořádku. Takto letěl vzhůru správně praporek asistenta Jiřího Moláčka. „Koncentrujete se, abyste neudělali chybu v defenzivě, pak zapomenete, že brankář soupeře na své půlce není. Vůbec jsme si to neuvědomili,“ popsal Páník.

I sám se nejdřív rozčiloval, brzy však pochopil, že je všechno jinak a plácnul se s úsměvem rukou do čela. „Přišel za námi čtvrtý rozhodčí a říká: Kluci, tam nebyl gólman. A já mu odpověděl: Já su blbej! Vůbec jsem si to v tom transu neuvědomil.“

O cenné vítězství tým, který je největším překvapením této sezony ePojisteni.cz ligy, nepřišel a připsal si cennou zkušenost.

Z fotbalových pravidel o ofsajdu

(3) Hráč je v ofsajdové pozici, je-li současně:
a) na soupeřově polovině hrací plochy a
b) blíže k soupeřově brankové čáře než míč
c) blíže k soupeřově brankové čáře než předposlední (!) hráč soupeřova družstva

CELÝ SESTŘIH: Mladá Boleslav - Zlín 1:2. Balkánská klika otočila zápas
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud