5. listopadu 2016 • 10:55

Liberec trápí kalamita, ale Pokorný se hlásí: Chce jít na Spartu!

Autor: hp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na hřiště se obránce Lukáš Pokorný dral už na stadionu Artemia Franchiho ve Florencii, když z lavičky sledoval, jak se David Hovorka zranil a již po čtvrthodině hry musel střídat. Slovan byl tím pádem bez klasických stoperů, v Toskánsku padl ve čtvrtém kole Evropské ligy 0:3 a postup ze skupiny J se stal utopií.



A jelikož kalamitní stav u středních obránců bude pravděpodobně platit i v zítřejším ligovém souboji se Spartou, protože David Hovorka na 99,9 procent nenastoupí a nejistý je start i alternativního stopera Vladimíra Coufala, kapitán Slovanu se chystá na návrat do hry po zranění kolene, které utrpěl v první polovině září.

„Je to těžké rozhodnutí, ale asi bych chtěl už proti Spartě nastoupit, myslím, že už jsem připravený,“ přiznal Lukáš Pokorný, který kouči Jindřichu Trpišovskému nabízel, že do utkání zasáhne už proti Fiorentině po zranění svého kolegy.

„Když se nevědělo, jestli půjde ze hřiště nebo zůstane, byl jsem tak pět minut na vážkách a strašně mě to nutilo tam jít. Trenérovi jsem se nabídl, ale řekl mi, že raději ne,“ prozradil Pokorný. „Vyšetření nemá dobré, stále tam nějaký problém má. Lepší než riskovat nějaké dlouhodobé zranění,“ vysvětlil liberecký trenér.

„V tu chvíli mně bylo po těle úplně zle. Vědomí, že tam člověk je, ale zároveň nepomůže, nebylo příjemné. Navíc David byl zraněný a máme k sobě blízko...,“ dodal 23letý zadák.

„Myslím, že bych to zvládl, ale trenér nechtěl riskovat a vyřešil to takhle a asi to bylo rozumné. Navíc Nitra to podle mě zvládl,“ pochválil záskok za normálních okolností pravého obránce Milana Nitrianského ve středu obrany. S Davidem Hovorkou totiž Liberec přišel o jediného zdravého klasického stopera, neboť mimo byl Martin Latka i Ondřej Karafiát.

„Jsme nyní docela ve špatném zdravotním stavu, takže vše nasvědčuje tomu, že bych mohl proti Spartě hrát,“ řekl kapitán Severočechů, kterého do zápasu proti „fialkám“ ještě bolavé koleno nepustilo.

„Bolest tam ještě je, ale byl jsem na svalových testech a svaly mám teď silnější, než jsem měl před zraněním, takže si myslím, že svaly koleno udrží. Všechno se rozhodne asi až v sobotu,“ předeslal Lukáš Pokorný.

MOJE JEDENÁCTKA: Pokorný vybral svého fotbalového tátu a spolubydlícího
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud