6. listopadu 2016 • 04:30

Matušovič vzpomíná: Fanoušky Sparty si začal udobřovat gólem Liberci

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na vlastní kůži pocítil, jak může být nepříjemný přestup mezi dvěma kluby, které rozděluje hluboká nenávist. Miroslav Matušovič přišel v lednu 2005 do Sparty z ostravského Baníku a fanoušci pražského celku viděli rudě, některé jeho předchozí výroky mu nemohli zapomenout. „Bylo jasné, že jednoduché to nebude,“ vzpomíná hrající trenér divizního Havířova před dnešním zápasem obou soupeřů v seriálu z historie ePojisteni.cz ligy.



„Po přestupu to bylo velké haló, ale já čekal, že to takové bude, protože jsem v Ostravě byl, myslím, velmi oblíbený hráč. Snažil jsem se na to nemyslet a makat v tréninku,“ popisuje nelehké začátky ve Spartě Miroslav Matušovič. Napjatá situace se začíná lámat ve čtvrtém zápase po jeho příchodu na Letnou.

PŘÍMÝ PŘENOS: Duel Liberec - Sparta sledujte ŽIVĚ zde »

Matušovič vzpomíná: Fanoušky Sparty si začal udobřovat gólem Liberci
Video se připravuje ...

Devět minut před koncem duelu s Libercem si ve vápně zpracuje polovysoký centr a míč pošle přesně k tyči. Jeho první gól - a hned vítězný na 2:1 - v rudém dresu pomohl prolomit ledy… „Byl asi takový první krůček k tomu, aby to trochu utichlo,“ připouští dnes Matušovič. Největší zásluhu na uklidnění vášní prý má ale hlavně jeho poctivá práce.

„Já jsem se opravdu snažil, abych odvedl co nejlepší výkon a abych něčím pomohl Spartě,“ tvrdí. A povedlo se, sparťané ho nakonec přijali, a naopak měl problém, když se měl zapojit do realizačního týmu v Baníku Ostrava.

Rosického zatím poslední derby? Podívejte se, jak školil obranu Slavie
Video se připravuje ...

Největší drama mezi Spartou a Teplicemi. Závěr na infarkt z roku 2000
Video se připravuje ...

Sparta - Plzeň 7:2? K největší přestřelce přispěl i Vonášek
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud