Michal Koštuřík
7. listopadu 2016 • 19:15

Panter v brance a kočka na lajně! Zlín táhli za výhrou Dostál s Matějovem

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Panter a slovenská divoká kočka. Brankář Stanislav Dostál a levý bek Róbert Matějov. „Šelmy“ ve stínu střelců a elitního nahrávače Vukadina Vukadinoviče. Přesto pro Zlín nepostradatelní muži, kteří zásadně pomohli k triumfu nad Brnem (2:1). „Nechci se chválit za střelu, ale ten balon jsem neviděl ani já. Chytil to fantasticky,“ smekl hostující Jan Polák před Dostálem, jenž mu sebral gól.



Mělo to být v 65. minutě 2:2. Polákovi sedla báječně rána ze sedmnácti metrů, letěla svižně k tyči. Gól? Jasně! Kdyby panter Stanislav Dostál balon akrobaticky nevyrazil na roh… Navíc už v první půli zmařil bleskovým výběhem šanci Michala Škody. „Podržel nás,“ uznal zlínský kouč Bohumil Páník po výhře, která vrátila Fastav na druhé místo tabulky ePojisteni.cz ligy.

Zlín - Brno: Polákovu parádní střelu vytáhl Dostál
Video se připravuje ...

Odchovanec Dostál je na podzim jistota, i když občas pokazí rozehrávku či výběh na centr. „Brankář koubovského typu,“ přirovnal ho Páník k Petrovi Koubovi, bývalé hvězdě Sparty a reprezentace.

Co Matějov? Ten si zatím žádný příměr nevysloužil. Je totiž nezařaditelný, jedinečný. Svéráz, který v poháru proti Spartě zkusil při penaltě dloubáček, a když mu gólman Miroslav Miller nepovedený pokus lapil, byl za moulu. „No jo, Robo,“ pousmáli se shovívavě spoluhráči i kouč.

Osmadvacetiletému Slovákovi leccos odpustí, neboť znají jeho přednosti. Rychlejší levý obránce v lize momentálně neběhá. „Jeho dynamika je úžasná, proti Brnu neměl ani jeden výpadek. Klobouk dolů. Když mu to vydrží, může hrát i za slovenskou reprezentaci,“ tvrdil Páník.

CELÝ SESTŘIH: Zlín - Brno 2:1. Výhru řídil Vukadinovič
Video se připravuje ...

Ve Zlíně se opět rozlila pohoda. Přispěl k ní také další objev, lehkonohý záložník Ibrahim Traoré. Nedávný import z Táborska si začíná stále suverénněji podmaňovat střed hřiště. „Když jsme se o něm bavili s trenérem, říkal jsem mu, ať ho okamžitě přivedou,“ postavil se Vukadin Vukadinovič za někdejšího parťáka z jihu Čech.

„Ibra je fotbalista. Strašně silový hráč, kterého jsme po zranění Diega Živuliče potřebovali. A on tu díru zaplnil. Nebojí se hrát, je zkušený a jsem rád, že se mu daří,“ dodal autor obou gólových nahrávek v moravském derby.

Zlín - Brno: To byl gól! Vukadinovič si pohrál s obranou Brna a vybídl Štípka ke skórování
Video se připravuje ...

V něm Zbrojovka nezaostávala, říkala si o bodík. „Troufnu si říct, že na šance jsme dokonce soupeře předčili. Závěr už nepočítám, to byla hektika. Remíza by asi byla spravedlivější,“ řekl trenér Svatopluk Habanec. Jenže hosté shořeli v koncovce. Ačkoliv se Michal Škoda posedmé v řadě trefi, bylo to ve finále k ničemu.

„Je to velké derby, kulisa byla fantastická. Dobrý zápas se špatným koncem pro nás,“ hodnotil autor osmi branek. Podle záznamu vstřelil tu poslední z těsné ofsajdové pozice. „Teď už mě to nezajímá,“ mávl rukou zlínský stoper Jakub Jugas.

Zlín - Brno: Gól! Haris Harba si naběhl na přední tyč a překonal Melichárka
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud