Jan Vacek
9. listopadu 2016 • 04:55

Milionový přestup! Plzeň jedná s Duklou o šikulovi Néstorovi

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Do konce podzimní části sezony zbývají odehrát ještě tři kola, Viktoria Plzeň už ale zacílila na první zimní posilu. Podle informací deníku Sport Západočeši mohutně usilují o příchod ofenzivního záložníka Dukly Néstora Albiacha. Včera proběhlo první kolo jednání, cena za přestup šikovného Španěla, který je na Julisce smluvně vázán do 31. prosince 2017, by se mohla vyšplhat k patnácti milionům korun.



V minulosti platilo, že šéf Viktorie Adolf Šádek nebyl příchodu zahraničních hráčů, s výjimkou Slováků, příliš nakloněný. V létě ale vyhověl trenéru Romanu Pivarníkovi a vzal na hostování albánského reprezentanta Ergyse Kaceho. Nyní by mohl zahraniční enklávu ve Štruncových sadech rozšířit Néstor Albiach. „Plzeň o něj hodně stojí. Vidí v něm alternativu do útoku i na pozici podhrotového hráče,“ potvrzuje zdroj dobře informovaný o dění v klubu.

Ačkoli se zimní přestupový trh otevře až 1. ledna, první kolo vyjednávání proběhlo už včera. Dá se předpokládat, že cesta k potenciální dohodě nebude jednoduchá. Do hry totiž mohou vstoupit i zájemci ze zahraničí. O Néstora totiž podle informací Sportu stojí kluby ze dna bundesligy, druhé španělské ligy i turecké nejvyšší soutěže.

Nejžhavějším zájemcem je ovšem v tuto chvíli Viktoria. „Néstor Albiach je jistě zajímavý hráč, pro náš klub důležitý, protože je technický útočník a umí i dávat góly. V minulosti se na něj informovalo už více klubů,“ uvedl sportovní ředitel a člen představenstva Dukly Günter Bittengel.

Příbram - Dukla: Gólparáda! Nestór vystřihl nůžky a Dukla vede v Příbrami 1:0
Video se připravuje ...

Pokud by k transferu opravdu došlo, nebyla by to pro Viktorii vůbec laciná záležitost. Čtyřiadvacetiletý záložník má na sobě visačku v hodnotě patnácti milionů korun, svými nároky na platové podmínky by se navíc zařadil mezi nejlépe honorované hráče klubu.

V Plzni ale jdou na jisto. Dobře vědí, jakého hráče by v Néstorovi mohli uzmout. Tvořivého středopolaře dlouhodobě sleduje člen sportovního úseku František Mysliveček. Muž, o kterém se ve fotbalovém prostředí říká, že má oko na hráče jako málokdo. V sobotu Mysliveček přímo na stadionu u Litavky sledoval, jak Néstor deptal defenzivu Příbrami, dal gól a navíc dvakrát trefil břevno.

Západočeši po příchodu nového trenéra přešli na rozestavení se dvěma útočníky, v posledních zápasech se ale vrátili k zažitému schématu 4 – 2 – 3 – 1. V něm by mohl Néstor plnit roli podhrotového hráče. Tu v Plzni dlouhé roky zastával Daniel Kolář, ten ovšem v úvodu sezony zamířil do tureckého Gaziantepsporu. Pozice desítky zastává Tomáš Hořava, s jeho výkony ale i přes dvě vstřelené branky v posledních duelech s Jabloncem a Duklou nepanuje přílišná spokojenost.

Néstor platí za mimořádně šikovného hráče. Balon dokonalé ovládá oběma nohama, mnohem raději si ho ale navádí z pravé strany do středu hřiště.  V této sezoně už nastřílel čtyři góly, spoustu dalších šancí zahodil. Se 43 pokusy je vůbec nejpilnějším střelcem celé ligy. Otazník ovšem visí nad jeho schopností zůstat zdravý, v minulosti totiž laboroval s vážným zraněním obou kolen.

Mladá Boleslav - Dukla: Néstorovy krásné nůžky se do brány nevešly
Video se připravuje ...

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje Plzni? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

 

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud