Michal Koštuřík
14. listopadu 2016 • 10:33

Zlín má problém, Harba v Jihlavě (nejspíš) hrát nebude. Je to drahý špás

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejspíš bez něj. Útočník Haris Harba podle všeho v pátek v Jihlavě nenastoupí, Zlín nechce platit sankci v řádu stovek tisíc korun. Šestigólový střelec totiž ve Fastavu hostuje právě z Vysočiny, která jeho start smluvně podmiňuje zaplacením nemalé sumy. „Pořád si pohráváme s oběma variantami,“ uvedl zlínský manažer Zdeněk Grygera.



Chtěl by hrát. Moc. Má touhu dokázat Jihlavě, že se v něm mýlila a měla mu dát na začátku podzimu pořádnou šanci. Ve vzájemném zápase v rámci 14. kola ePojištění.cz ligy ale podle všeho zůstane Haris Harba mezi diváky. „Trenér mi říkal, že se to rozhodne v pondělí nebo v úterý. Říkal, ať se připravuju normálně, jako kdybych měl hrát,“ líčil bosenský snajpr.

Ještě to není tutovka, ale dá se čekat, že do téhle investice Zlín nepůjde. I když by se mu Harba v Jihlavě hodil. Ale jeho nasazení není nezbytně nutné. I bez něj bude Páníkův soubor naladěný na další triumf. Do sestavy se vrací po trestu Dame Diop, k dispozici jsou Marko Jordan i uzdravený Antonín Fantiš. Také proto půjde druhý tým tabulky do boje bez svého nejlepšího kanonýra. „Seděli jsme nad tím, jasno bude asi až koncem týdne. Možná tu podmínku akceptujeme,“ nevyloučil Grygera, že klub penále přece jen zaplatí. Pravděpodobné to však není.

Ačkoliv vedení Vysočiny pustilo Harbu na hostování s lehkým srdcem a po Novém roce už nebude rodák ze Sarajeva jejím hráčem, proti útočníkově startu v páteční bitvě se pojistilo. Jak? „Částku nespecifikujeme,“ odmítl Grygera prozradit detaily dohody. Sankce se každopádně bude počítat na statisíce. Podle zdroje Sportu jde dokonce o půl milionu korun.

Zlín - Brno: Gól! Haris Harba si naběhl na přední tyč a překonal Melichárka
Video se připravuje ...

Osmadvacetiletý Harba zatím žije s tím, že nastoupí. Trénuje normálně s týmem a věří, že nebude prestižní souboj sledovat v civilu. „Mrzelo by mě, kdybych nemohl hrát. Chtěl bych pomoct týmu na hřišti. Ale ještě to není potvrzené,“ držel se naděje. Když podepisoval smlouvu o hostování ve Zlíně, ptal se ho jihlavský manažer Milan Bokša, jestli chce na konci podzimu proti Vysočině nastoupit. Útočník mu to souhlasně odkýval.

Přesto (nebo právě proto) Vysočina neopomněla hodit do kontraktu dodatek s finančním plněním pro případ útočníkova startu. „Tohle jsem zpočátku nevěděl,“ přiznal Harba, který pod koučem Bohumilem Páníkem oživil svou kariéru. V Jihlavě mu v zimě končí smlouva a novou nepodepíše. Naopak rozjel jednání se Zlínem o pokračování spolupráce. „Asi dvakrát jsme o tom mluvili a chceme se někam posunout. Doufám, že to dobře dopadne a domluvíme se,“ přál si manažer Grygera.

Ať už s Harbou nebo bez něj, z Vysočiny se Zlínští nehodlají vracet s prázdnou. „Určitě pojedeme do Jihlavy vyhrát, i když soupeř má svoji kvalitu. Tu ostatně ukázal proti Mladé Boleslavi. Už jsme si ale dokázali, že můžeme hrát s každým,“ shrnul bosenský útočník.

Zlínu bude chybět Pazdera i Živulič
Ve zbytku podzimu už Zlínu nepomůže pravý bek Lukáš Pazdera, který si obnovil zranění ramene a čeká ho operace. Stabilní člen základní sestavy se zranil v posledním utkání s Brnem a musel střídat. „Před Vánoci by už ale měl normálně fungovat,“ informoval manažer Fastavu Zdeněk Grygera. Do posledních tří kol nenaskočí ani chorvatský špílmachr Diego Živulič, jehož rekonvalescence se po zlomenině natahuje. Další záložník Tomáš Janíček nakonec na operaci poškozených vazů nemusí a teoreticky by mohl konec podzimní části stihnout. V plném tréninku už je po zranění Josef Hnaníček, v pátek na Jihlavu bude připraven.

Mladá Boleslav - Zlín: Domácí nedokázali odkopnout míč a Harba dal vedoucí gól Zlína
Video se připravuje ...

Haris Harba slaví gól do sítě Sparty v prodloužení pohárového duelu
Haris Harba slaví gól do sítě Sparty v prodloužení pohárového duelu

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud