19. listopadu 2016 • 04:59

Žolík? Nejlepší střelec! Mešanovič zase řádil a předvedl parádní patičku

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Té nálepky se nemůže zbavit. Žolík. Útočník Slavie Muris Mešanovič teď prostě platí za hráče, který je svému týmu platný hlavně ve chvíli, kdy se mu nedaří. V tu dobu jde na hřiště a dokáže tým vytáhnout z bryndy. Jako naposledy na Dukle, kdy přišel za stavu 0:1, jeden gól dal, na druhý přihrál a byla z toho výhra Slavie. A přestože je ze žolíka nejlepší střelec týmu, se základní sestavou to má stále těžké.



Proměnil se ve spasitele, ne poprvé v této sezoně. Útočník Slavie Muris Mešanovič na Dukle zářil. Na hřiště přišel po poločase a v 53. minutě už slavil pod kotlem hostujících fanoušků. Míč se odrazil od domácího hráče a bosenský fotbalista byl na svém místě. Nezaváhal a vyrovnal na 1:1.

„Byl to dlouhý balon, Míša Frydrych šel do souboje a míč se pak nějak odrazil ke mně. Jsem šťastný, že jsem to proměnil,“ řekl Mešanovič.

Dukla - Slavia: Supernáhradník Mešanovič – dostal se k míči a vyrovnal na 1:1
Video se připravuje ...

To nejlepší ale mělo teprve přijít. Přesně o deset minut později předvedl Mešanovič velkou parádu - krásnou patičkou vysunul parťáka Milana Škodu, který poslal s pomocí teče bránícího hráče Slavii do vedení.

„Bylo to spíše pocitové. Už jednou jsem to na něj takhle zkoušel, to neprošlo, ale ta druhá už jo a Milan to dal. Krása,“ usmíval se slávistický střelec.

Dukla - Slavia: Mešanovič patičkou uvolnil Škodu a Slavia vede 2:1
Video se připravuje ...

Slavia i přes závěrečný tlak Dukly vedení udržela a vybojovala tak výhru 2:1. Hlavní zásluhu na ní má střídající Mešanovič. Ale bude to pro příště stačit na základní sestavu? Podle předchozích zkušeností to tak spíš nebude.

Trenér Jaroslav Šilhavý totiž razí systém 4-5-1 s jediným vysunutým forvardem. Toto místo v tuto chvíli patří klíčovému borci Slavie Milanu Škodovi. A nezdá se, že by se zkušený kouč zbavil fungující tříčlenné středové řady...

„Tak to teď zkrátka je, trenér mě tam posílá s tím, abych se zápasem něco udělal. Nechci být uražený, nic takového. Snažím se odvést maximum pro tým a dál se uvidí, co bude,“ přesvědčoval slávistický kanón.

Zaškatulkovat si Mešanoviče pouze jako žolíka, by ovšem nebylo úplně fér. Šestadvacetiletý útočník je totiž v tuto chvíli nejlepším střelcem Slavie. Ve všech soutěžích dal už 10 branek, druhý Milan Škoda jich má 7.

Pokud se budeme bavit o české lize, jsou na tom Mešanovič a Škoda stejně (6 gólů). S jedním výrazným rozdílem - Mešanovič potřebuje na gól v průměru 77 minut, Škoda 177 minut.

CELÝ SESTŘIH: Dukla - Slavia 1:2. Obrat řídil žolík Mešanovič
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud