Pavel Janega
26. listopadu 2016 • 04:55

Trenérské superduo Trpišovský - Holoubek? To teď Spartu láká...

Autor: Pavel Janega
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalová Sparta ladí, jak by mohlo vypadat obsazení trenérské lavičky po skončení podzimu. Užší vedení klubu s majitelem Danielem Křetínským ve čtvrtek večer po oslavách postupu do jarní části Evropské ligy stvořilo plán, který teď bude chtít naplnit. Definitivní verdikt ohledne nového kouče nepadl, ovšem podle informací Sportu se představitelé klubu usnesli, že znovu vstoupí v jednání s Libercem. Zároveň počítají s tím, že u prvního týmu ponechají Holoubka v roli jakéhosi „superasistenta“.



Stvořit trenérské duo Trpišovský - Holoubek, to Spartu láká. Ve spolupráci progresivních trenérů vidí potenciál, budoucí úspěchy. Věří, že je to správná cesta. Už jen z toho důvodu, že chce realizační tým zastřešit mužem s profilicencí, kterou Holoubek dostuduje až v květnu.

Co se ve Spartě změnilo? Trenér, to jsem musel říct, usmál se Holoubek
Video se připravuje ...

V ideálním případě by jako „superasistent“ disponoval většími kompetencemi než například v době, kdy pracoval pod Zdeňkem Ščasným. To znamená, že by měl větší slovo v tréninkovém procesu a byl jakýmsi zdravým oponentem Trpišovskému. Společně by ladili také sestavu pro utkání, ale konečné slovo by zůstalo logicky hlavnímu trenérovi.

Stále se ovšem bavíme o variantě, byť vysoce pravděpodobné, pro niž je nakloněna Sparta. Rozhodnutí musí přijít také z Trpišovského strany, který definitivní „ano-ne“ stále nevyřkl. Navíc ho s Libercem čeká poslední utkání v Evropské lize, v němž půjde o postup.

Zato jednání s vedením Liberce budou podstatně jednodušší než ta prvotní. Trpišovskému zbývá sedm měsíců do vypršení kontraktu, a pokud jej chce majitel klubu Ludvík Karl zpeněžit, případně získat hráčskou náhradu, zimní přestávka je ideální a poslední možností.

Jak by to fungovalo duu T+H na lavičce Sparty?

Jaké další varianty složení trenérského týmu má Sparta v záloze?

Podrobnosti najdete v sobotním deníku Sport!

Elektronickou verzi Sportu čtěte ZDE »

V sobotním deníku Sport najdete plány Sparty na obsazení trenérského postu či rozhovor s neslyšícím fanouškem, který se stal hvězdou pořadu iSport TV OdezřenoFoto Archiv Sportu

Holoubek vysvětloval: V Evropské lize budu trenér já, to můžu
Video se připravuje ...

Trenér Sparty David Holoubek při vítězství nad Southamptonem
Trenér Sparty David Holoubek při vítězství nad Southamptonem

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud