Hynek Preisler
27. listopadu 2016 • 18:55

Nervy v Liberci. Slovácko rozzuřil rozhodčí, Trpišovského naštval Vůch

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

To byla divočina. Sudí Martin Nenadál nařídil ve prospěch Liberce proti Slovácku ve druhém poločase dva pokutové kopy během tří minut. Útočník Nikolaj Komličenko obě s přehledem proměnil a Slovan remizoval s týmem z Uherského Hradiště 2:2. Duel navíc nedohrál liberecký Egon Vůch a na straně hostů Milan Kerbr a Vlastimil Daníček. Slovácko poté zuřilo.



„Dvě penalty, dvě červené. Co jiného máme cítit než křivdu? V životě jsem takový zápas nehrál a doufám, že už nebudu,“ zlobil se Tomáš Rada, který v 65. minutě fauloval útočníka Nikolaje Komličenka.

„Rozhodčí mi ukazoval, že jsem měl ruce kolem jeho pasu. Nevím, kde je viděl. Útočníci se tlačí do obránců, pak spadnou... Nevím, co tam viděl,“ popisoval Rada.

A v 68. minutě ukázal hlavní sudí Martin Nenadál na pokutovou značku podruhé po souboji Patrika Šimka se střídajícím Danielem Bartlem.

Liberec - Slovácko: Druhá penalta pro Liberec! Kerbr navíc dostal červenou za urážku sudího
Video se připravuje ...

„Být rozhodčím, tak bych se styděl. Nad tím, co předvedl na konci, mi zůstává rozum stát. To se podle mě nestane ani v poslední české či slovenské lize. Dostal jsem se před něj, on do mě zezadu narazil a rozhodčí hned odpískal penaltu. Myslím, že být absolutně nemohla. Ten pán to z mého pohledu vůbec nezvládl,“ rozčiloval se Patrik Šimko.

„Šli tam rameno na rameno. Byl to běžný souboj, jakých je v zápase stovky. Podle mého názoru hodně přísný,“ zhodnotil Rada, jenž si pak cosi po závěrečném hvizdu cosi vyříkával s arbitry i domácími diváky, až ho musel uklidňovat kapitán Veliče Šumulikoski.

„Hráli jsme celkem v pohodě, co jsme chtěli. Zodpovědně, zezadu a z bloku a chodili jsme dopředu, což jsme potvrdili i druhým gólem po brejku. Škoda, že jsme nepřidali třetí gól. Zápas jsme měli pod kontrolou a pak přišla ta krásná pětiminutovka a je po zápase. Jen škoda, že se takhle zkazí celý den,“ dodal Rada.

CELÝ SESTŘIH: Liberec - Slovácko 2:2. Divočina! Dvě penalty, tři červené
Video se připravuje ...

„Jako hráč i trenér jsem toho zažil relativně hodně, že jsem si myslel, že už mě něco jen tak při fotbale nepřekvapí. Ale člověk se učí i v osmapadesáti letech. Bodu si cením, ale pokud si někdo zasloužil vyhrát, bylo to Slovácko,“ pověděl jeho kouč Stanislav Levý, jemuž vadila i neodpískaná penalta na druhé straně na konci utkání. „Rozhodčí odpískal dvě penalty, na druhé straně jasnou na Košúta ne,“ poznamenal.

„I jejich brankář nám pověděl, že to byla čistá penalta. Když už odpískal dvě penalty tam, mohl i nám. Měl by pískat rovinu a ne takto celý zápas pokazit. Cítím obrovskou křivdu,“ láteřil Šimko.

„Těžko se k penaltám můžu vyjadřovat. Nikdy jsem to nedělal, ani když byly proti nám, protože v opakovaných záběrech to vidíte jinak. Celé utkání bylo dost rozkouskované, byla tam spousta faulů po celém hřišti od první minuty. Jedinou situaci, kterou jsem měl přehlednou, byly dvě červené karty, které byly podle mě úplně jasné. Jak pro Vůcha, tak pro Daníčka. Je to náš další problém, protože jsme Egona třikrát upozorňovali, že již má žlutou kartu. Navíc předtím tam předvedl zákrok, kdy mohl být vyloučený. Je to hloupost,“ řekl liberecký trenér Jindřich Trpišovský.

Liberec - Slovácko: Vůch fauloval Šimka za druhou žlutou, do deseti jde i Liberec
Video se připravuje ...

Liberec - Slovácko: Třetí červená karta! Daníček znovu fauloval za žlutou a i on opouští hřiště
Video se připravuje ...

Liberec - Slovácko: Rada fauloval Komličenka, sudí Nenadál nařídil penaltu, Komličenko ji proměnil důraznou střelou
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud