1. prosince 2016 • 17:23

Slavia odkryla karty. CEFC investovala už 297 milionů, teď chce do pohárů

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalová Slavia odhalila ve výroční zprávě, že společnost CEFC, která nyní vlastní již přes 99% klubu, investovala do Slavie už 297 milionů korun. Největší položkou byly příchody a platy hráčů. Pražané zároveň věří, že jim v budoucnu finančně pomohou evropské poháry. Výši investic od majitele totiž chtějí snižovat.



Slavia v nové éře nakupovala ve velkém. Nejdražší posilou se stal Gino van Kessel, který stál až 35 milionů korun. Ale přišli také Antonín Barák, Jiří Pavlenka, Jan Bořil, Michael Ngadeu, Josef Hušbauer, Jaroslav Mihalík, Lukáš Železník či Muris Mešanovič.

K tomu přivedla Slavia některé hráče bez smlouvy a především udržela své opory, o které byl zájem. Jde hlavně o Milana Škodu, kterého lákala Čína, ale Slavia mu nakonec nabídla lukrativní smlouvu. A mluvilo se také například o odchodu Simona Deliho.

Právě na posily a platy hráčů šlo nejvíce z 297 milionů, které do Slavie čínská společnost CEFC investovala. Stalo se tak formou tří půjček, ale ty budou odmazány na valné hromadě. „Sešívaní“ zakončili sezonu 2015/2016 se ztrátou 117 milionů korun, ale unikli insolvenci.

Podle vedení je každopádně Slavia na správné cestě. „Obměna hráčského kádru samozřejmě znamená zvýšení nákladů, ale to se odrazilo ve výtečném sportovním výkonu mužstva a hlavně ve zvýšení hodnoty samotného hráčského kádru, který je zároveň lépe obchodovatelný,“ tvrdí klub, který je nyní navíc úplně bez dluhů.

„CEFC investovala nejen do hráčského posílení A týmu, ale i do mládeže či ženského týmu: ať už jde o uspořádání a finanční zabezpečení mládežnických turnajů či trenérského a materiálního vybavení malých fotbalistů a fotbalistek,“ dodává.

Slavia má nadále velké plány. „Ve sportovní oblasti byly učiněny posílením kádru základní opatření pro splnění výkonnostních cílů, to je umístění v lize do třetího místa a postup do evropských pohárů. Ambicióznější plán zahrnuje postup do základní skupiny Evropské ligy,“ tvrdí vedení Slavie. To chce v budoucnu od CEFC méně investic.

„Díky vhodnému doplnění týmu a předpokládané kvalitní hře lze očekávat zvýšený příjem z přestupu hráčů do jiných klubů. Toto by mělo vést k postupnému snižování nutnosti dalších vkladů majitele do klubu,“ plánuje.

V tuto chvíli je Slavia ve velmi dobré formě a v lize může přezimovat na druhém místě. K tomu stačí, aby neprohrála v posledním podzimním kole ve Zlíně.

CELÝ SESTŘIH: Sparta - Slavia 0:2. Derby rozhodl Mešanovič se Zmrhalem
Video se připravuje ...

CELÝ SESTŘIH: Slavia - Mladá Boleslav 2:1. Domácí útočí na čelo tabulky
Video se připravuje ...

CELÝ SESTŘIH: Dukla - Slavia 1:2. Obrat řídil žolík Mešanovič
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud