2. prosince 2016 • 22:42

Šilhavému umřel táta, přesto Slavii vedl. Jste obdivuhodný, vzkázal Tvrdík

Autor: pod, jp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté i fanoušci Slavie mohou slavit. „Sešívaní“ vyhráli ve Zlíně 4:0 a zajistili si minimálně do jara druhé místo. Ve velké euforii se ale našel bohužel také jeden smutný příběh. Trenér Slavie Jaroslav Šilhavý neprožíval snadné chvíle. Den před zápasem mu totiž zemřel otec. „Ta výhra jde nahoru pro něj,“ řekl zkušený kouč po zápase pro ČT Sport.



Nedal na sobě nic znát, Slavii vedl se svou typickou energií. Přesto se to v Jaroslavu Šilhavém muselo prát. „Hráčům děkuju, udělali mi velkou radost. V podstatě jsem je požádal, že mi včera umřel tatínek a že pokud to zvládneme, pošleme to vítězství nahoru. Určitě má obrovskou radost a za to musím hráčům poděkovat,“ tvrdil po utkání.

Trenéra Slavie ocenil po zápase ve Zlíně také šéf klubu Jaroslav Tvrdík. „Trenére, RIP Vašemu tatínkovi. Obrovský obdiv, jak jste za této situace vedl tým. Jste obdivuhodný člověk a velký profesionál. S respektem,“ vzkázal na svém Twitteru.

CELÝ SESTŘIH: Zlín - Slavia 0:4
Video se připravuje ...

Jsem rád za celou sezonu

Čistě z fotbalového hlediska byl každopádně trenér Šilhavý šťastný. „Máme všichni slávisti obrovskou radost, že naše série neskončila a zvládli jsme souboj o druhé místo, byť výsledek je pro Zlín hodně krutý. Určitě nebyl rozdíl ve hře takový, jaký byl ve skóre,“ uznal i kvality soupeře.

„Výborně jsme vstoupili do zápasu gólem, ale od té doby jsme nechali soupeři prostor, byli jsme bez pohybu, soupeř nás tlačil, vytvářel si šance. Velkou roli tu sehráli dvě věci, že máme produktivní hráče a Jirku Pavlenku, který chytil za stavu 1:0 nějaké šance,“ pokračoval v hodnocení Šilhavý.

„Pak jsme se dostali do vedení 3:0, to jsou ti produktivní hráči. I přesto to soupeř nezabalil a hrál, bůh ví, jak by to dopadlo, kdybychom nějaký gól dostali. Nicméně jsme to zvládli a jsem rád za celou sezonu, musím před klukama smeknout. Ta série je úžasná, fantastická,“ chválil své svěřence.

Šilhavého těšilo, že jeho tým potvrdil velké cíle. „Naše ambice jsou jednoznačné, máme ty nejvyšší, chceme do pohárů. Slavia je velký klub a má velké ambice, to je jasné. A je tedy správné, že jsme v té nejlepší trojce a pereme se o nejvyšší příčku,“ zakončil.

Zlín - Slavia: Škoda jako Poborský! Krásným lobem překonal Dostála, Slavia vede 2:0
Video se připravuje ...

Vše o Slavii sledujte ZDE>>>

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud