Pavel Janega
5. prosince 2016 • 12:00

Vyberte událost podzimu: Holoubek, Zlíncester, Slavia či Rosovo přiznání?

Autor: Pavel Janega
Vstoupit do diskuse
0
  • Mezi TOP 10 událostí ligového podzimu patří nástup trenéra Davida Holoubka, skvělá jízda Slavie i přiznání Antonína RosyMezi TOP 10 událostí ligového podzimu patří nástup trenéra Davida Holoubka, skvělá jízda Slavie i přiznání Antonína RosyFOTO: Koláž iSport.cz

    Českou fotbalovou ligu čeká tradičně dlouhý zimní spánek. Šestnáct podzimních kol ePojisteni.cz ligy toho každopádně nabídlo a ukázalo hodně. Ať už jde o návrat Tomáše Rosického, drahé posily, jízdu „nové“ Slavie či zlínksou pohádku. Podívejte se na TOP 10 událostí podzimu podle deníku Sport a vybrete v anketě tu největší podle vás.

  • 10. Horníkův konec

    Ambiciózní projekt „galacticos“ nevyšel a Jablonec najel zpět na cestu regionálního klubu, což z pozice sportovního ředitele zastřešoval Ivan Horník, symbol korupční aféry z roku 2004. Jenže podzimní výsledky Severočechů i tak zůstávaly za očekáváními vedení klubu, což vyústilo mimo jiné i v Horníkův konec.

    Ivan Horník dohlíží na tréninku JablonceFoto Barbora Reichová (Sport)

  • 9. Rosovo přiznání

    Nebyl to hrdinský čin, ale pěkné gesto fair play, které by neudělal každý. Jihlavský obránce Antonín Rosa ve 14. kole za stavu 1:1 proti Zlínu tečoval střelu Josefa Hnaníčka. K teči se po dotazu sudího přiznal, čímž posvětil regulérnost gólu. Jihlava i proto v důležitém utkání prohrála 1:3.

    Jihlava - Zlín: Férový Rosa! Obránce Jihlavy po hádkách přiznal gól soupeři
    Video se připravuje ...

  • 8. Škoda z Brna

    Škoda coby nejlepší střelec ligy? To by nebylo takové překvapení, kdyby jím byl slávistický šutér Milan. Jenže tabulce kanonýrů vévodí společně s Davidem Lafatou jeho mladší bratr Michal z Brna. Útočník Zbrojovky vyčnívá v trápícím se týmu, dal deset gólů a pozorně ho sleduje i kouč reprezentace Karel Jarolím.

    Brno - Příbram: A zase Škoda! V závěru poločasu se trefil podruhé
    Video se připravuje ...

  • 7. Bílkův comeback

    Po třech letech se vrátil trenér Michal Bílek na českou fotbalovou scénu. Po konci v roli reprezentačního kouče prožil jen krátkou štaci v Dinamu Tbilisi. Od září převzal Jihlavu s jasným úkolem záchrany. Z deseti zápasů pod ním uhrála Vysočina dvě výhry a pět remíz, přesto stále zůstává na sestupovém místě.

    Trenér Jihlavy Michal Bílek nechápal přiznání Antonína Rosy proti ZlínuFoto Pavel Mazáč (Sport)

  • 6. Drahé posily nezáří

    Přišli s cejchem drahých posil, jenže nezáří. Gino van Kessel, pětatřicetimilionová posila Slavie z Trenčína, dal v sedmi ligových zápasech dva góly a balancuje na hraně lavičky a tribuny. Václav Kadlec přišel do Sparty z Midtjyllandu za 73 milionů korun, v lize má bilanci sedmi utkání a jednoho gólu, nyní je zraněný.

    Letní posily Sparty a Slavie. Útočníci Václav Kadlec a Gino van Kessel.Foto Koláž iSport.cz

  • 5. Rosického návrat

    Byla to velká událost, jeden ze dvou nejslavnějších českých fotbalistů současnosti Tomáš Rosický se po patnácti a půl letech vrátil do Sparty. Natěšení fanoušci si ho ale mohli užít jen osmnáct minut, jinak se geniální záložník pořád potýká se zdravotními problémy. Pracuje na tom, aby na jaře mohl hrát.

    Sparta - Mladá Boleslav: Rosický jde na plac, vystřídal Váchu
    Video se připravuje ...

  • 4. „Jiná“ Plzeň půlmistrem

    Mistrovská Plzeň ustála všechny změny z posledního období, a ačkoliv nebyla vždy dominantní a přesvědčivá, vede ligu po podzimní části, i když odehrála o jeden zápas méně než konkurenti. Obešla se přitom už bez bývalých opor Daniela Koláře a Františka Rajtorala, z nováčků se dobře jeví třeba Jakub Hromada.

    CELÝ SESTŘIH: Plzeň - Sparta 1:0. Rozhodl Krmenčík, mistr se dotáhl na lídra
    Video se připravuje ...

  • 3. Zlínská pohádka

    Zlín sice ulehl k zimnímu spánku po vysoké porážce 0:4 se Slavií, ale podzim měl i přesto úchvatný. Skromný moravský klub aktivní hrou nasbíral mraky bodů, proháněl nejlepší týmy soutěže a psal krásný příběh. Přezimuje čtvrtý, tedy na pohárové příčce. Bude jeho pohádka pokračovat i na jaře?

    CELÝ SESTŘIH: Plzeň - Zlín 0:2. Mistr padl, hosté válí
    Video se připravuje ...

  • 2. Slávistická jízda

    Po porážce v Plzni vyměnila trápící se Slavia trenéra, Dušana Uhrina mladšího nahradil Jaroslav Šilhavý a efekt tohoto tahu byl báječný. Sešívaní od té doby neprohráli, v lize jsou po devíti výhrách a třech remízách pod novým koučem Šilhavým sebevědomí, hladoví a v patách vedoucí Plzni.

    CELÝ SESTŘIH: Zlín - Slavia 0:4. Hosté přezimují na druhém místě
    Video se připravuje ...

    CELÝ SESTŘIH: Sparta - Slavia 0:2. Derby rozhodl Mešanovič se Zmrhalem
    Video se připravuje ...

  • 1. Holoubkův nástup

    Je mu teprve šestatřicet, ale za dva měsíce toho stihl strašně moc. Změnil hru Sparty, uřídil tým s početnou marodkou, postoupil do jarní fáze Evropské ligy. Angažmá Davida Holoubka, mladého progresivního kouče, je podle deníku Sport největší událostí podzimu. „Dokázal jsem, že na to mám,“ hlásí. Teď by si přál v roli hlavního trenéra pokračovat.

    Trenér Sparty David HoloubekFoto Dominik Bakeš (Sport)

  • ANKETA: Volte událost podzimu

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud