16. prosince 2016 • 09:14

Mladá Boleslav představila nového trenéra. Kalvodu nahradí Svědík

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
VŠECHNA VIDEA ZDE

U fotbalistů Mladé Boleslavi skončil trenér Leoš Kalvoda. Vedení klubu místo něj angažovalo dosavadního kouče reprezentace do 20 let Martina Svědíka. O odvolání Kalvody informoval ve čtvrtek jako první iSport.cz. 



Osmapadesátiletý Kalvoda na lavičce Mladé Boleslavi vydržel jen čtyři měsíce. V srpnu převzal tým po Karlu Jarolímovi, který odešel k národnímu celku, a podepsal s klubem smlouvu na dva roky.

Začal porážkou s Karvinou, ale následovalo sedm zápasů, v nichž Mladá Boleslav ztratila jen dva body a vyhoupla se do čela tabulky. Jenže posledních šest kol se Středočechům nepovedlo a získali v nich pouze tři body za tři remízy. Propadli se na pátou příčku, navíc se jim přestalo dařit i herně.

"Trenéru Leoši Kalvodovi, který v Mladé Boleslavi skončil vzájemnou dohodou po výsledkově nevydařeném závěru podzimní sezony, děkujeme za odvedenou práci v náročném období, kdy od našeho mužstva v rozehraném ligovém ročníku odešel trenér Karel Jarolím," uvedl ředitel klubu Michael Doležal. "Rozcházíme se v dobrém, naše pozice jsme si vzájemně vyjasnili na osobním setkání," dodal Doležal.

Spekulovalo se o tom, že by se do klubu mohl vrátit trenér Dušan Uhrin mladší, který na konci srpna skončil ve Slavii a od té doby je bez angažmá. Mladá Boleslav se však rozhodla pro Svědíka, který dělal Uhrinovi asistenta při angažmá v Dinamu Minsk v sezoně 2014/15.

Dvaačtyřicetiletý Svědík dosud v nejvyšší soutěži vedl jen Baník Ostrava. Předtím trénoval druholigové Pardubice. Od srpna 2015 působil u reprezentačních výběrů. Nejprve trénoval sedmnáctku, poté dvacítku a byl asistentem u jednadvacítky, která se probojovala na mistrovství Evropy.

"Příchod trenéra Martina Svědíka na boleslavskou lavičku není velkým překvapením, ale naopak logickým krokem. O jeho angažování jsme měli zájem již v létě, kdy se definitivně potvrdil odchod Karla Jarolíma k reprezentaci, ale tehdy jej vedení FAČR neuvolnilo. Jsem velice rád, že tentokrát vedení FAČR zájmu Mladé Boleslavi vyšlo vstříc," řekl prezident mladoboleslavského klubu Josef Dufek.

"Martin za rok a půl u národních týmů odvedl kus dobré práce. Pokud renomovaný klub, jakým je Mladá Boleslav, projeví zájem o našeho trenéra, musí to on samotný i my brát jako vyznamenání," řekl vedoucí sportovně-technického oddělení FAČR Michal Prokeš, který nyní bude za Svědíka hledat náhradu.

"Jsem vedení FAČR vděčný za možnost vést reprezentační výběry naší země. Byla to obrovská čest a zároveň práce, která mě po všech stránkách obohatila a rozšířila moje obzory. Nabídka z Mladé Boleslavi však byla velmi zajímavá a po delším zvažování jsem se rozhodl pro návrat do klubového prostředí. Vím, že bych si vyčítal, pokud bych tuto výzvu nevyslyšel," prohlásil Svědík.

Michal Svědík diriguje své svěřence
Michal Svědík diriguje své svěřence

Ligový podzim v 60 sekundách: Mladá Boleslav
Video se připravuje ...

CELÝ SESTŘIH: Mladá Boleslav - Příbram 2:2. Hosté zachránili bod v nastavení
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud