27. prosince 2016 • 21:09

Rumunskou posilu přilákal i Rosický. Sparta byla jediná volba, hlásí

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rumunská média tvrdí, že se o něj měla zajímat italská Fiorentina, kroky 23letého obránce Bogdana Vatajelua však vedou do české metropole. V úterý podepsal smlouvu se Spartou. „Byla pro mě první a jedinou volbou,“ řekl mladý fotbalista v rozhovoru pro klubový web Letenských.



Podle rumunského tisku si mohl z nabídek vybírat, v zástupu zájemců stála prý slavná Fiorentina, ale slova Bogdana Vatajelua po podpisu smlouvy na Letné zní jasně. „Sparta mě chtěla ze všech nejvíce a jako jediná se na mě do Rumunska několikrát přijela podívat a sledovala mě poměrně dlouho. Jsem moc rád, že přicházím právě sem,“ uvedl jednání na pravou míru levonohý obránce.

Ten také přiznal, že když se poprvé doslechl o zájmu českého klubu, začal si hledat informace. „Díval jsem se na soupisku, protože jsem neznal všechny hráče. Uviděl jsem, že tady hraje i Tomáš Rosický a to je velká čest být v jednom týmu s hráčem, jako je on,“ řekl Vatajelu.

Rumunský obránce Bogdan Vatajelu už patří Spartě
Rumunský obránce Bogdan Vatajelu už patří Spartě

Na sparťanskou ikonu narazil hned první den na Letné. „Potkal jsem ho v kabině na stadionu a mile mě přivítal a podpořil mě. Říkal, že mi rád pomůže se vším, co budu potřebovat,“ dodal na adresu někdejšího fotbalisty Dortmundu či Arsenalu.

Ještě v úterý se Vatajelu vrátil zpátky do Rumunska, kde stráví i Silvestra, ale 4. ledna už se bude hlásit v Praze na startu zimní přípravy, kde už bude moct poznat další své spoluhráče a prohodit s nimi pár slov třeba už i česky. „Už jsem si stihl koupit slovník, tak se do toho pustím,“ přiznal 23letý obránce, že angažmá ve Spartě bere vážně.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud