4. ledna 2017 • 19:30

Brno má zajímavou posilu. "Olin" z Nigérie dával góly za Prešov

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Brněnská Zbrojovka hlásí první zimní posilu. Z Prešova přichází nigerijský záložník Musefiu Ashiru, autor pěti podzimních gólů. Čtrnáctý klub ligové tabulky vyhrál souboj o mladého hráče i v konkurenci slovenského ligového lídra ze Žiliny.



Musefiu Ashiru strávil v Prešově půl roku, a i přes týmové trápení na posledním místě tabulky zaujal. Místo přesunu do první Žiliny či stěhování do Belgie zvolil brněnskou Zbrojovku. Rozhodla prý i rychlost jednání.

"Brno mě kontaktovalo jako první s tím, že má obrovský zájem. Ale hlavně bylo první, takže jsem se nerozmýšlel," řekl Nigerijec pro klubový web. Trenér Svatopluk Habanec potvrdil, že Zbrojovka se o Ashirua intenzivně zajímala a realizační tým se za ním několikrát vydal osobně.

Ligový podzim v 60 sekundách: Zbrojovka Brno
Video se připravuje ...

Dvaadvacetiletý záložník prošel juniorským týmem dánského Midtjyllandu, kde se před třemi lety probil až do prvního týmu. Dvakrát putoval na hostování, až loni v létě přestoupil do Prešova, odkud si ho vytáhla Zbrojovka. V prvním rozhovoru uvedl, že je hlavně ofenzivně laděný hráč, který podporuje útok z křídel, a jeho největší zbraní je rychlost i schopnost obejít protihráče.

"O Brnu a České republice mnoho nevím, snad jen to, že Česko bylo vždy dobré ve fotbale," svěřil se klubovému webu hráč, kterému už prý v Brně neřekne nikdo jinak než Olin.

"Vnímám to tak, že jdu z Prešova do velkého klubu, do velkého města. Viděl jsem, kolikátí jsme teď, rozhodně to není dobré, ale věřím, že se co nejdříve dostaneme výš. Rád bych v Brně rozdával fotbalovou radost," slíbil fanouškům.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud