Jonáš Bartoš
11. ledna 2017 • 04:30

Fořt vytrestal Plzeň krásným volejem. Do Sparty i Slavie by šlapal jinak

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na jaře s Plzní popíjel mistrovské šampaňské, hřál se v oblibě fanoušků. Krátká epizoda Pavla Fořta ale skončila, jako hráč pokračuje v kariéře v třetiligových Domažlicích. Zkušený útočník ale stále umí. V prvním poločase úterní přípravy vstřelil krásný gól na 1:1 (Plzeň nakonec vyhrála 5:1). „Jsem ale pořád součástí Viktorky,“ upozornil na fakt, že vedle aktivního hraní se věnuje i západočeské juniorce. Tam jako asistent pomáhá Pavlu Horváthovi, novému šéftrenérovi plzeňských mladíků.



Viktorii na jaře teklo do bot. Zranění vážně pokosila útočné řady a klub narychlo angažoval Pavla Fořta, který už z vrcholového fotbalu vypadl. Plzeňský patriot přesto pomohl a v několika zápasech přispěl k tomu, aby Západočeši obhájili mistrovský titul.

Fořtova krátkodobá výpomoc skončila a zkušený útočník se na podzim vrátil do třetiligových Domažlic. V jejich barvách se proti Viktorii představil i v úterní přípravě. Odehrál slušný první poločas, navíc se blýskl povedenou brankou na 1:1.

Fořt se krásně položil do balonu a parádní trefou z voleje rozvlnil síť. „Potěší mě každý gól. Je jedno, jestli proti Viktorce nebo komukoliv. Tam to všechno sedlo dobře,“ vrátil se ke své trefě. „Já nikdy se zakončením z voleje neměl problém. Petr Mužík dobře viděl, že jsem na zadní tyčce sám, z jedničky mi poslal ideální míč. Jsem dost zkušený na to, abych takové balony trefoval.“

VIDEO: Podívejte se na Fořtův gól:

Plzeň - Domažlice: Parádní volej Pavla Fořta na 1:1
Video se připravuje ...

Plzeň v druhém poločase svého soupeře přejela, přesto Domažlice na začátku přípravy svého kvalitnějšího soka pořádně potrápily. „Respekt máme spíš k tomu, abychom nikoho z kluků nezranili. Taky jsem to hrál na téhle úrovni, vím, že podobné přáteláky na začátku přípravy jsme úplně v oblibě neměli, aby se nám před soustředěním něco nestalo,“ připomněl Fořt náročné podmínky, kdy se hrálo na promrzlé umělce s okolní teplotou hluboko pod nulou.

Jsem pořád součástí Viktorky, řekl Fořt

„V soubojích se do toho asi nejde tak, jako kdybychom hráli třeba proti Slavii nebo Spartě. Tam bychom do nich šlapali trošku jinak, než proti Viktorce. Ti jsou místní a je to taková firemní značka Plzeňska. Určitě nechceme nikomu ublížit, snažíme se to hrát férově, žádné zákeřné fauly,“ zmínil volnější přístup oproti ostrému utkání.

Hráč s bohatými zkušenostmi z ligy už nehraje na profesionální úrovni a pomalu přepřahává na trenérskou dráhu. „Funguju u juniorky, teď k nám přišel Horvi jako šéftrenér. Jsem pořád součástí Viktorky, kluky z áčka potkávám, jen s nimi nesedím v kabině. Jsem vděčný za to, že tady můžu pomáhat s trénováním a učit se,“ řekl Fořt ke své nové roli.

S plzeňskou ikonou se zná velmi dobře. „Horvi mě dotáhl do Domažlic, spolupracoval jsem s ním jako hráč, vím, jakou má v trénincích představu. Jsem rád, že k nám přišel, můžu nahlídnout, i jak se trénuje v áčku. Je to něco jiného, než když na to člověk kouká jako hráč. Musím říct, že trenéřina je docela mazec, a to jsem jen asistent a někomu pomáhám. Učím se, dělám si licence. Zatím chci ale hrát, to je priorita,“ zdůraznil oblíbenec západočeského kotle.

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje v Plzni? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Kouč Plzně Pivarník: Sháníme podhrotového hráče, ale netlačíme na to
Video se připravuje ...

Hájek po příchodu ze Zlína: Vím, že jsem v Plzni posila spíš pro budoucnost
Video se připravuje ...

Navrátilec Chrien se chce v Plzni poprat o místo: Získal jsem sebevědomí
Video se připravuje ...

Plzeňský Radim Řezník padá po zásahu Davida Bezdičky z Domažlic
Plzeňský Radim Řezník padá po zásahu Davida Bezdičky z Domažlic

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud