14. ledna 2017 • 12:15

Plzeň hrála s Ústím 2:2 a přišla o Chriena. Hradec porazil Příbram

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Bestiální Kacetl. Není člověk, ale robot
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Plzně před odletem na herní soustředění do Španělska v přípravném duelu jen remizovali s druholigovým Ústím nad Labem 2:2. Mistr dvakrát vedl po brankách Poznara a Kopice, soupeř ale vždy dokázal srovnat. V případě druhého gólu Viktorie z penalty přišla odpověď ani ne po minutě. Už ve 13. minutě musel střídat zraněný Martin Chrien.



Trenér Plzně Roman Pivarník šetřil opory Hubníka či Limberského a už ve 13. minutě musel vystřídat slovenského navrátilce Martina Chriena. Favorit se dostal do vedení ve 44. minutě, kdy otevřel skóre svou třetí střelou Poznar.

Po přestávce Pivarník prostřídal sestavu a hosté, vedení bývalým hráčem Plzně Skálou, přidali. Výsledkem bylo v 65. minutě vyrovnání, které zařídil Moulis.

Viktoria Plzeň - Ústí nad Labem 2:2. Podívejte se na góly z přípravy
Video se připravuje ...

V 76. minutě vrátil Viktorii vedení Kopic, ale hned za minutu odpověděl ústecký Leibl. Plzeň tak se Severočechy v přípravě remizovala stejně jako v létě, kdy skončil duel 4:4.

Další zápas čeká Plzeň už na prvním ze dvou soustředění, ve Španělsku ve středu změří síly s německým týmem Wehen Wiesbaden.

Plzeňský Poznar: Konkurence posílá fotbalistu dopředu
Video se připravuje ...

Viktoria Plzeň - Ústí nad Labem 2:2 (1:0)
Branky: 44. Poznar, 76. Kopic - 65. Moulis, 77. Leibl.
Sestava Plzně:
I. poločas: Bolek - Řezník, Piroch, Hájek, Janža - Petržela, Hromada, Hořava, Zeman - Chrien (13. Suchan) - Poznar.
II. poločas: Sváček - Matějů, Hejda, Piroch, Rychnovský - Kopic, Hrošovský, Hlavatý, Kovařík - Suchan - Ďuriš. Trenér: Pivarník.

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje v Plzni? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Pivarník po remíze s Ústí: Potřebujeme velké procento šancí na góly
Video se připravuje ...

Hejda: V Plzni je kádr pohormadě, těžíme z toho
Video se připravuje ...

Hradec přehrál Příbram, Zlín zničil Opavu

Fotbalisté Hradce Králové ve svém druhém utkání v zimní Tipsport lize porazili dvěma góly Petra Schwarze Příbram 3:1 a spravili si chuť po úvodní porážce 0:3 s Bohemians 1905. Soupeř si naopak připsal ve vyšehradské skupině A druhou prohru.

"Před týdnem se někteří hráči nevyrovnali s těžkými podmínkami. Dnes nebyla taková zima, hřiště bylo zelené, takže to hráčům víc chutnalo. V lize budeme muset válčit, takže tady člověk pozná válečníky," řekl jeden z královéhradeckých trenérů Bohuslav Pilný.

Největší posila Hradce nemůže hrát. Jirsák jen trénuje
Video se připravuje ...

Stále nemohl nasadit navrátilce Tomáše Jirsáka, jehož přestup z Kazachstánu se protahuje. Naopak Východočeši zkoušeli slovenského obránce Timoteje Zahumenského. Za Příbram zase nastoupil například testovaný navrátilec Pavel Pilík, jehož bratr Tomáš patří k oporám týmu, a právě po jeho centru si "Votroci" dali vlastní gól.

"Utkání mělo kvalitu a úroveň. Hradec hrál velmi dobře, druhý poločas hodně dobře kombinoval. Myslím, že i pro diváky to byl dobrý fotbal," uvedl nový kouč Příbrami, posledního týmu ligové tabulky, Kamil Tobiáš.

Nový trenér Příbrami Tobiáš: Naše záchrana? Už byly v lize větší obraty
Video se připravuje ...

Jablonec v kombinované sestavě bez řady opor udolal v přípravném utkání třetiligové Zápy 2:1. Outsider na neupraveném terénu pokrytém sněhem vedl a hned po pauze kopal penaltu. Tu však nedal a Severočeši během minuty skóre otočili.

"Kdybychom věděli, že terén bude takto neupravený, raději bychom to sehráli v Jablonci. Bylo to nebezpečné a jsme jen rádi, že se nikdo nezranil. Místní pořadatelé se tomu zřejmě moc nevěnovali," posteskl si jablonecký trenér Zdeněk Klucký.

Karviná zdolala poslední tým polské ligy Ruch Chorzów 1:0 brankou Lukáše Budínského z 31. minuty. Slovácko v týdnu porazilo divizní Hodonín 4:0 a stejným poměrem si dnes poradilo i s druholigovými Vítkovicemi. "Znovu jsme dali šanci dvěma jedenáctkám. Ve druhém poločase jsme si vytvořili plno šancí," podotkl kouč Slovácka Stanislav Levý.

Přípravná utkání českých týmů

FK Jablonec - SK Zápy 2:1 (0:1)
Branky: 54. Houser, 55. Mehanovič - 40. Petrů.
Sestava Jablonce: Valeš - Jankovič, Kouřil, Lischka, Končal - Jiráček - Mehanovič, Trávník, Houser, Breda - Wágner. Trenér: Klucký.

Fastav Zlín - SFC Opava 3:0 (0:0)
Branky: 62. Jensen, 71. Živulič z pen., 79. Holík.
Sestava Zlína: Švenger - Pazdera, Gajič, Jugas, Matejov - Kopečný, Živulič, Traoré, Holík, Štípek - Jensen. Trenér: Páník.

1. FK Příbram - FC Hradec Králové 1:3 (1:1)
Branky: 21. vlastní Bederka - 55. a 88. Schwarz, 8. Shejbal.

1. FC Slovácko - MFK Vítkovice 4:0 (1:0)
Branky: 30. Zajíc, 57. Ťok, 62. Koné, 82. Rezek.

Ruch Chorzów - MFK Karviná 0:1 (0:1)
Branka: 31. Budínský.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud