23. ledna 2017 • 20:48

Hotovo. Obránce Pokorný opouští Liberec, podepsal v Montpellieru

Autor: iSport.cz, pj, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Liberec definitivně přišel o svého kapitána. Obránce Lukáš Pokorný přestupuje do francouzského Montpellieru, kde uspěl na zdravotních testech. V klubu podepsal smlouvu na 3,5 roku, Liberec podle informací Sportu získá 1,5 milionu eur (40,5 milionu korun).



Třiadvacetiletý stoper se vypracoval mezi největší opory Slovanu a loni v srpnu si v přípravě s Arménií připsal také první a dosud jediný start v seniorské reprezentaci. Angažmá ve Francii získal navzdory tomu, že ho na podzim na téměř dva měsíce vyřadilo ze hry zraněné koleno. Liberec navíc v lize figuruje až na třináctém místě tabulky.

"Zahraniční angažmá jsem si chtěl vyzkoušet vždy. Že se to povedlo již nyní, při realitě podzimních zdravotních trablů, je až neuvěřitelné," uvedl Pokorný pro internetové stránky severočeského klubu. "Liberec zůstává nadále mým klubem. Jakkoliv nyní neprochází jednoduchým obdobím, dokáže se zvednout. Budu mu nadále držet palce," doplnil Pokorný.

Liberecký odchovanec v české nejvyšší soutěži odehrál 60 zápasů a vstřelil dvě branky. Se Slovanem si také zahrál v základní skupině Evropské ligy.

Pokorný je druhou výraznou oporou, která Liberec v zimě opustila. Do Slavie přestoupil další reprezentant záložník Jan Sýkora. Slovan za Pokorného mohl inkasovat v přepočtu až 40 milionů korun.

"Mám rozporuplné pocity. Lukáš je odchovancem našeho klubu, jeho přestup je tedy vynikající vizitka pro naši akademii. Na druhou stranu nám bude velmi chybět. Podobná nabídka ale může přijít jen jednou za život. Věřím, že svou šanci uchopí dobře," řekl sportovní ředitel Slovanu Jan Nezmar.

Pokorný věří, že francouzská liga pro něj bude ideální. "Je mi jasné, že jdu do vysoce konkurenčního prostředí, kde si svoji pozici budu budovat od začátku. Nicméně měl jsem možnost mluvit s trenérem i dalšími členy sportovního vedení a šanci dostanu. Je pouze na mně, jak s ní naložím," řekl Pokorný.

Montpellieru patří po 21 odehraných zápasech francouzské ligy třinácté místo v tabulce. Největšího úspěchu dosáhl klub v sezoně 2011/12, kdy senzačně získal mistrovský titul. Pokorný by v Montpellieru mohl nahradit obránce Nicolase Saint-Rufa, který má namířeno do Bastie.

Očima zastupující agentury

„Jsme velmi rádi, že se celý transfer podařilo dotáhnout. Francouzské kluby jsou obecně při nákupech obezřetné, vytipované hráče sledují velmi pozorně. To byl i Lukášův případ, který byl v hledáčku Montpellieru déle než rok. Zájem byl konstantní i během zdravotních problémů, které ho na podzim potkaly. Kluby se dohodly nezveřejňovat podrobnosti celé transakce, nicméně zodpovědně můžeme prohlásit, že všechny strany mohou být spokojené,“ uvedl při podpisu smlouvy Viktor Kolář ze společnosti Sport Invest, která hráče zastupuje.

Liberecký kapitán Lukáš Pokorný po přestupu do francouzského MontpellieruFoto Sport Invest

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud