24. ledna 2017 • 20:55

Jablonec hledá náhradu za Tecla. Vyzkouší reprezentanta z Islandu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisty Jablonce by mohl posílit islandský reprezentant Sigurdur Egill Lárusson. Od středy bude v severočeském celku trénovat a bude se dolaďovat jeho případné angažmá. Pětadvacetiletý krajní záložník by v Jablonci mohl nahradit Stanislava Tecla, který má namířeno do Slavie.



"Dnes večer přiletí do Prahy a od středy trénuje s Jabloncem," informoval ČTK agent Pavel Zíka ze společnosti Global Sports, která hráče zastupuje. "Půl roku jsme ho skautovali, v létě ještě chtěl zůstat na Islandu, ale po reprezentačním debutu nastal čas posunout se do zahraničí," dodal.

"Jde o hráče do ofenzivy na krajní posty, které potřebujeme posílit. Sám hráč po konci smlouvy vyjádřil přání o přesun do Evropy. Dostali jsme na něj tip a rádi ho vyzkoušíme," doplnil jablonecký kouč Zdeněk Klucký.

Lárusson dosud hrál za Valur, který v uplynulé sezoně skončil na pátém místě islandské ligy. Fotbalově vyrostl v konkurenčním Vikinguru. Celkem v islandské lize odehrál 90 zápasů a vstřelil 17 gólů, z toho šest v minulém roce.

Zahrál si také ve dvou zápasech předkola Evropské ligy. Svými výkony si Lárusson vysloužil i pozornost stavitelů národního týmu, za který debutoval 15. ledna v přípravném duelu s Chile.

 

Jaroslav Zelený: Jablonec je pro mě krokem dopředu
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud