29. ledna 2017 • 21:30

Rumunský bek Sparty: Na takový přestup jsem čekal. Už má i přezdívku

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Do Sparty přišel za částku, která na české poměry budí pozornost. Za 23letého Bogdana Vatajelua poslali Letenští rumunské Craiově 27 milionů korun a hodně si od něho slibují. Mladý obránce si nové angažmá pochvaluje. „Na takový přestup jsem čekal rok, dva. Je to pro mě nový tým a nová úroveň,“ řekl v rozhovoru pro klubovou televizi.



Při absenci Costy , který si plnil reprezentační povinnosti, se na levé straně obrany střídá s Matějem Hybšem. A jejich výkony zamotávají sparťanským trenérům hlavu. Rumunský obránce Bogdan Vatajelu rozhodně nechce být v kádru Letenských jenom do počtu.

Zároveň si ale pochvaluje, jak skvěle ho kabina přijala. „Spoluhráči už mi dali novou přezdívku. Myslím si, že vychází z mého jména Bogdan. Nevím, proč mi říkají Bóžo,“ smál se v rozhovoru pro klubovou televizi 23letý bek.

Z kabiny se nejvíce baví s dalšími cizinci, ale snaží se zapojovat do řeči i s ostatními. „Tvoříme skvělou partu. I když je pro mě těžké, jelikož ještě nerozumím dobře česky. Snažím se učit, ale není to úplně jednoduché. Obvykle trávím čas s Karou (Vjačeslav Karavajev), Timmym (Tiémoko Konaté) a Nestym ( Néstor Albiach),“ vypráví Vatajelu.

Dle jeho názoru má Sparta ve svém kádru daleko kvalitnější fotbalisty, než se kterými hrával doma v Rumunsku. „Jsem rád, že mohu hrát s hráči, kteří tu jsou. Jsou to velmi kvalitní fotbalisté. Jsem si jistý, že úroveň je mnohem vyšší než v Rumunsku.“

Přestup do české metropole mu prý posvětila i jeho žena. „Je ráda, že jsme něco změnili. Říká se, že změny jsou dobré, takže jsem spokojený,“ dodal obránce, se kterým Sparta v sestavě v přípravě ještě neinkasovala.

Nová posila Sparty Bogdan Vatajelu v akci proti Teplicím
Nová posila Sparty Bogdan Vatajelu v akci proti Teplicím

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud