Stanislav Hrabě
30. ledna 2017 • 04:55

Kauza Van Kessel: Slavii prý stál 40 milionů, teď ho nikdo nechce

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když v neděli vpodvečer odlétala výprava fotbalistů Slavie na soustředění do Španělska, seděli v letadla dorostenečtí reprezentanti Ondřej Žežulka a Daniel Krejdl a všech šest zimních posil. Místo ovšem nezbylo na nejdražšího hráče v kádru Gina van Kessela. Jeho šance dostat do na jarní sezonu do základní sestavy se tak rovná skoro nule. Řešení je odejít jinam. Jenže s jeho královským platem a astronomickou cenou se moc nabídek nerýsuje.



Projev Gina van Kessela na hřišti nebyl vzorem zarputilého bojovníka. Běhal sice rychle, přesunoval se ve vysokém tempu, avšak pouze účelově dopředu, zpátky se vracel mnohem unylejším krokem. „V Trenčíně mu nechuť bránit tolerovali,“ upozorňuje slovenský hráčský agent Branislav Jašurek, bývalý fotbalista klubu. Ve Slavii byla však situace jiná. Jestliže se Trenčín přizpůsobil jeho stylu, on se Slavii nepřizpůsobil.

Mnohem nepřijatelnější bylo jeho chování v šatně. Přestože byl nejlépe placeným hráčem, který si měl přijít bez bonusů zhruba na 600 tisíc korun měsíčně, vzorem pro ostatní rozhodně nebyl. A spolupracovat moc nechtěl.

Van Kessel: Odchod na hostování? Ne, chci se prosadit ve Slavii
Video se připravuje ...

Jenomže – co teď s ním? Je drahé zboží. Už jen uváděná přestupová suma 35 milionů korun odpuzuje mnoho zájemců, jsou-li nějací. A nemusí být přesná. Z více slovenských zdrojů se totiž částka šplhá na 1,5 milionů eur, což by představovalo na přepočet české měny přes 40 milionů korun. „Také jsem tuto sumu slyšel,“ nepopírá Jašurek, spolumajitel fotbalové agentury Fairsport.

I kdyby byla ochotná Slavia tratit, což patrně ani jinak nepůjde, těžko někdo uspokojí jeho vysoké mzdové požadavky. Zvláště, když výkony byly prachmizerné. „Podle mých informací by ho Žilina nechtěla ani zadarmo,“ prozrazuje Jašurek, že vzpomínaný zájemce byl pouze v pozici přání. Přemítá se o polských klubech. „Vůbec se tu o něm nemluví, nevidím klub, který by po něm toužil,“ prozrazuje uznávaný polský fotbalový publicista Dariusz Kurowski.

Fandíte Slavii? Všechny zprávy o svém oblíbeném klubu sledujte ONLINE zde »

Více o situaci Gina Van Kessela ve Slavii najdete v pondělním deníku Sport! Elektronickou verzi čtěte ZDE »

Gino van Kessel se proti Ružomberoku zapsal jednou mezi střelce
Gino van Kessel se proti Ružomberoku zapsal jednou mezi střelce

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud