Jan Vacek
8. února 2017 • 04:55

Zraněný Kadlec: Byl na vyšetření u Koláře, léčit by se mohl v Německu

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Smůla se mu lepí na paty, útočník Václav Kadlec se jí zatím nedokáže zbavit. Po letním návratu do Sparty končil hvězdný střelec podzim pro zranění stehna na marodce, nyní s největší pravděpodobností přijde i o start jara. Na soustředění ve Španělsku totiž utrpěl další svalové zranění, chybět může i několik týdnů. Je téměř vyloučené, že by byl k dispozici pro úvodní duel play off Evropské ligy proti Rostovu, který je na programu už příští čtvrtek.



V první chvíli se zdálo, že nejde o nic závažného. Že se Václav Kadlec předčasně odpojil od mužstva a vrátil se ze Španělska do Česka, mělo být spíš preventivní opatření. „Je to zase sval, ale věříme, že bude brzy v pořádku,“ hlásil sportovní manažer a hlavní trenér v jedné osobě Tomáš Požár.

První vyšetření ale odhalila mnohem závažnější problém: trhlinu ve svalu, která může Kadlece podle informací Sportu vyřadit ze hry i na několik týdnů. „Je to smůla, teď volíme ten nejlepší lékařský postup,“ řekl Blesku hráčův agent Pavel Paska.

Kadlec se včera podrobil důkladnému vyšetření u docenta Pavla Koláře, na základě výsledků se rozhodne o jeho další léčbě. Není vyloučené, že by se 24letý ofenzivní hráč mohl léčit i v Německu, pokud by si to jeho zranění vyžádalo.

Václav Kadlec během sparťanského soustředění ve Španělsku
Václav Kadlec během sparťanského soustředění ve Španělsku

Téměř jisté je, že s ním trenérský štáb pro start jara nemůže počítat. Spartu čeká v sobotu generálka s Žilinou, už příští čtvrtek pak rozehraje v Rostově play off Evropské ligy. Do těchto zápasů Kadlec nenastoupí, následnou dobu absence určí až průběh rekonvalescence. Řádově by se ovšem mělo jednat spíše o týdny.

Pro bývalého hráče Frankfurtu, kterého Pražané v létě vykoupili z dánského Mydtjillyndu za astronomických 73 milionů korun, je to velký problém. Už podzim Kadlecovi pokazilo zranění, od 29. října byl na marodce. V zimě se dal dohromady, přípravu absolvoval od samotného začátku. „Cítím se dobře, jsem zdravý a nic mě netrápí. Na jaro se moc těším,“ hlásil spokojeně ještě v polovině ledna z prvního soustředění Letenských.

Nyní je jasné, že si na ostré bitvy bude muset ještě nějakou dobu počkat.

Kadlec v TAK URČITĚ: Můj odchod z Frankfurtu byl asi uspěchaný
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud