Jonáš Bartoš
14. února 2017 • 13:51

Paclík chce další titul s Plzní. Se Slavií tu není nevraživost, řekl Šádek

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalovou ePojisteni.cz ligu čeká opravdu ostré jaro. Jednoznačné ambice na titul netají Viktoria Plzeň, aktuální lídr a obhájce loňského triumfu. Do boje o trůn se po letech mimo úplnou špičku přidává i druhá Slavia. Napumpovaná čínskými financemi z české elity nejvíc posilovala a jednoznačně chce dominovat i na hřišti. Co na to říkají ve Štruncových sadech? „Bude hrát v lize důležitou roli, to je evidentní,“ prohlásil na předsezonní tiskové konferenci majitel Viktorie Plzeň Tomáš Paclík.



Rivalita mezi Plzní a Slavií je jasná. Zimní přetahovaná o Jana Sýkoru, letitá nevraživost fanoušků, k tomu aktuální postavení v tabulce a slovní přestřelky. Třeba jako ta mezi šéfem Slavie Jaroslavem Tvrdíkem v reakci na výroky plzeňského trenéra Romana Pivarníka. (Více čtěte ZDE>>>)

„Mediální výstupy byly vyřčené tak, aby někoho nepoškozovaly. Chceme jim vrátit bůra z jara a udělat krok k obhajobě, ale že by šlo o nevraživost, to ne,“ odmítl eskalaci vztahů dvou soupeřů plzeňský generální manažer Adolf Šádek.

„Už se ale ke Slavii nechceme moc vyjadřovat, tím bychom dostali náš zápas (v třetím jarním kole) do ještě většího rozměru. Bude sám o sobě sledovaný a extrémně náročný pro fanoušky, trenéry i hráče, to je dané postavením v tabulce,“ dodal Šádek.

Chceme Slavii vrátit bůra, shodují se Paclík se Šádkem
Video se připravuje ...

Plzeň v zimě stála o odchovance Jana Sýkoru, mladý univerzál z Liberce ale nakonec dal přednost Slavii. Západočeši ale na přestupovém trhu také nelenili. Přivedli Andrease Ivanschitze, Tomáš Hájka, Erika Janžu, z hostování si stáhli Martina Chriena a z juniorky Michala Hlavatého.

„Absolutně respektujeme právo Slavie nakupovat hráče za jekékoliv peníze, vnímáme je jako soupeře a chceme je porazit na hřišti. Třeba s panem Tvrdíkem mám naprosto korektní vztahy,“ zdůraznil majitel klubu Tomáš Paclík.

Slavia se ambicemi na titul nijak netají a působí hodně sebevědomě. „Chce udělat všechno pro to, aby byla nejúspěšnější v lize, možná že je maličko víc podrážděná. Ale na úrovni vyššího a středního managmentu nevnímám, že by situace byla nějak vyhrocená. Možná to poznám, až tam teď budu žádat o vstupenky,“ usmíval se Šádek.

Cíl je jasně daný, hlásí před jarem Hubník. S Plzní chce titul
Video se připravuje ...

Plzeň jednoznačně chce udržet vedoucí postavení v lize a na konci jara slavit třetí titul po sobě. „Jediný cíl je obhájit titul. O této sezoně jsem nikdy neřekl, že bych se spokojil s třetím místem,“ vyhlásil Paclík.

„Oba dva soupeři budou usilovat o to, abychom my titul nezískali. Sparta vypadá smířená, ale tak to u nich nikdy není, ambice Slavie nikdo nezakrývá,“ prohlásil Šádek. „Uvědomuji si, že jde o něco výjimečného, že regionální klub jako Plzeň může získat potřetí titul. Moc si toho vážíme,“ přidal se Paclík.

Pivarník: Nevsadil jsem se, ale uděláme vše pro třetí titul
Video se připravuje ...

Plzeň vstupuje do ligy už v sobotu 18. února, doma přivítá poslední Příbram. Pak Západočechy čeká opravdu náročný blok zápasů. Jede do Zlína, na Slavii, doma se utká s Libercem a následuje dohrávka odloženého podzimního duelu na Bohemians.

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje v Plzni? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Ligový podzim v 60 sekundách: FC Viktoria Plzeň
Video se připravuje ...

Kdyby šel Pavel Vrba do Sparty, první, co bych udělal, tak bych vyškubl tu jeho vysazenou vrbu u plzeňského stadionu, vypráví pro Deník Sport Adolf Šádek
Kdyby šel Pavel Vrba do Sparty, první, co bych udělal, tak bych vyškubl tu jeho vysazenou vrbu u plzeňského stadionu, vypráví pro Deník Sport Adolf Šádek

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud