2. března 2017 • 04:50

O Vrbu je zájem! Sparta s ním jedná, Plzeň vyčkává, láká ho i Rusko

Autor: kub, dvo, jp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Od jeho konce v Anži Machačkala, kde naposledy působil, uběhly sotva dva měsíce, ale bývalý reprezentační kouč Pavel Vrba už je zase v kurzu. Má nabídku ze Sparty, v pohotovostním režimu ho udržuje Plzeň, která čeká na výsledek nedělního šlágru na Slavii. Jenže jednoho z nejúspěšnějších českých trenérů v posledních letech, to podle blízkého zdroje stejně nejvíc láká zpátky do Ruska.



Už na začátku prosince minulého roku jednal se Spartou, ale nabídku tehdy ještě Pavel Vrba s díky odmítl. Letenští se poté rozhodli vsadit na provizorní řešení s Davidem Holoubkem a Tomášem Požárem, kdy druhý jmenovaný díky potřebné licenci zastává pozici hlavního kouče.

Experiment však Pražanům se vstupem do jarní části sezony příliš nevychází, a tak se vedení klubu rozhodlo, že znovu otevře jednání s Vrbou. Podle informací iSport.cz se majitel klubu Daniel Křetínský a generální ředitel Adam Kotalík s 53letým trenérem už setkali.

Zdroj, který má k někdejšímu trenérovi národního týmu hodně blízko, však tvrdí, že Vrbova priorita má trochu odlišnější představy. „Spíš čeká, jestli se uvolní místo v ruské lize. Zatím tu možnost upřednostňuje,“ řekl deníku Sport. Hlavní motiv je jasný – lukrativní gáže.

Trenér Pavel Vrba na Spartě? Jednání už začala.
Trenér Pavel Vrba na Spartě? Jednání už začala.

Kromě Sparty a možného angažmá v Rusku, se však naskýtá další možnost. Majitel Viktorie Plzeň v úterý na setkání se studenty VŠE naznačil, že v případě neúspěchu v nedělním duelu se Slavií, by mohl trenérskou otázku řešit.

„My momentálně máme trenéra (Romana Pivarníka), takže to není úplně aktuální,“ odpověděl na dotaz, který se týkal Pavla Vrby. „I když uvidíme v pondělí," přidal na závěr s úsměvem plzeňský boss.

Zároveň však Paclík uvedl, že nyní nebude snadné splnit Vrbovy požadavky. „On má teď z Ruska peněz dost a úplně je asi nepotřebuje. Ale jeho nároky a ambice bude jen málokdo schopen splnit.“

Naposledy Vrba trénoval v klubu miliardáře Sulejmana Kerimova, kam zamířil v létě, když po neúspěchu na mistrovství Evropy ve Francii opustil český národní tým. V době jeho odchodu z Machačkaly dělilo klub šest bodů od příček znamenajících účast v baráži.

Téma o jednání Sparty s Pavlem Vrbou i polemiky redaktorů najdete ve čtvrtečním vydání deníku Sport

Elektronickou verzi si můžete přečíst ZDE >>>

Titulní strana deníku Sport 2. března 2017 Titulní strana deníku Sport 2. března 2017Foto Sport

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud