Tomáš Podvín
5. března 2017 • 21:04

Šilhavý po skalpu Plzně: Směřujeme do Evropy a budeme bojovat o titul

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
Sport Magazín a otevřená zpověď fotbalisty Martina Fenina
VŠECHNA VIDEA ZDE

Euforie a slova o titulu? Ještě ne. Trenér Slavie Jaroslav Šilhavý zůstal i po výhře 1:0 nad mistrovskou Plzní pokorný, jak je u něj zvykem. Přesto neskrýval velkou radost. Nejen z výsledku, ale také z toho, jak se jeho tým prezentoval. „Byl to velký zápas a ukázal nám, že jdeme správnou cestou,“ těšilo slávistického trenéra, kterému po zápase gratuloval šéf klubu Jaroslav Tvrdík i s čínskou delegací.



Šilhavý byl i hodinu po zápase plný emocí. „Jsem ještě takový rozechvělý z našeho výkonu a hlavně toho závěru, kdy jsme skórovali v hodině dvanácté,“ usmíval se zkušený kouč. „Když jsem potom viděl, že fanoušci seděli a ani nechtěli odcházet, tak to byl krásný pohled,“ dodal nadšeně.

Hned záhy ale trenér Slavie upozornil, že ani po výhře nad Plzní nemůže jeho tým létat nad zemí. „Budeme tu euforii znovu krotit. Jedině tvrdou prací můžeme postupovat dál,“ tvrdil Šilhavý, který přiznal, že jeho svěřence ze začátku ostře sledovaného šlágru svazovala velká očekávání.

Šilhavý: Zápas proti Plzni nám napověděl, že jdeme správným směrem
Video se připravuje ...

„Vstup do zápasu nebyl optimální, nervozita byla hodně znát. Plzeň byla klidnější, ale nás hnala touha. Byla to spíše taktická bitva. Ke konci jsme se ale osmělili a měli šance. A myslím, že za druhý poločas jsme si vítězství zasloužili,“ usmíval se Šilhavý.

K tomu, že nakonec Slavia dotlačila míč do sítě a brala všechny body, přispěly podle slávistického trenéra hlavně dvě věci. „Zápas pochopitelně hodně ovlivnilo Řezníkovo vyloučení,“ uznal trenér jeden z klíčových faktorů. Tím druhým bylo podle něj odvážné střídání a celkově aktivní hra domácích.

CELÝ SESTŘIH: Slavia - Plzeň 1:0. Šlágr rozhodl Frydrych
Video se připravuje ...

„Myslím, že už proti jedenácti jsme za výhrou šli. Mohli jsme si říct, že je remíza dobrá, ale chtěli jsme víc a nakonec se nám to podařilo,“ těšilo Šilhavého. „Myslím, že střídání tomu prospěla. Hlavně Mešanovič hru hodně oživil, jak on umí. I Tecl dost pomohl,“ chválil.

Nejvíce ale Šilhavého těšil celkový obraz jeho týmu. „Byl to velký zápas, takové chceme hrát. Směřujeme do Evropy. Všichni nás chválili po výhře 8:1 v Příbrami, ale zápas s Plzní byl ten, který nám napověděl, že jdeme správným směrem,“ radoval se trenér Slavie.

Slavia - Plzeň: Frydrych se uvolnil ve vápně a hlavou dal Slavii vedení 1:0
Video se připravuje ...

Přesto, když přišlo na titul, byl opatrný. „Chceme ho a budeme o něj bojovat. Ve hře je ale ještě hrozně moc bodů. Teď se hlavně musíme připravit na Teplice. Pokud budeme dál body sbírat a bude nám to naskakovat, tak pak se třeba dočkáme,“ tvrdil Šilhavý.

Řeč přišla také na zajímavý moment, kdy brankář Jiří Pavlenka přiznal na začátku druhého poločasu teč a Plzeň tak dostala roh. „Musím přiznat, že jsme se o tom v kabině po zápase bavili. Jirka říkal, že takhle jednou teč nepřiznal a za tři minuty dostal gól. Takže to přiznal z pověrčivosti,“ smál se Šilhavý. „Samozřejmě je to skvělé gesto fair play,“ dodal.

Sýkora: Doufám, že se budeme plácat po ramenou i po posledním kole
Video se připravuje ...

Hrdina Frydrych: Nejdůležitější gól v kariéře. Fotbal si chodíme užít
Video se připravuje ...

Kozáčik: Boj o titul? Je to otevřené, věřím, že šanci neztratíme
Video se připravuje ...

Hromada: Slavia má fyzicky dobře vybavené hráče, vyhrávali souboje
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud