13. března 2017 • 09:23

Habanec ke gólmanovi Bohemians: Sám uzdržoval 15 minut a kartu nedostal

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
VŠECHNA VIDEA ZDE

Do fotbalového Brna se vrátily podzimní časy. Zbrojovka navázala na svoje zbytečné domácí ztráty z první části sezony, a po Hradci Králové, Spartě, Jihlavě, Příbrami a Karviné remizovala bez branek na svém hřišti i s Bohemians 1905. Trenér Brňanů Svatopluk Habanec nebyl s výsledkem spokojený a rýpnul si navíc do brankáře hostů Tomáše Fryštáka, že hodně zdržoval.



MATCH OVERVIEW LEGACY
11. 3. • 15:30
FC Zbrojovka Brno
FC Zbrojovka Brno
0:0
ONLINE
11. března
15:30
Bohemians 1905
Bohemians 1905
Sestavy

Domácí: Melichárek – T. Jablonský, Kijanskas, Pavlík, Štohanzl (88. Přichystal) – Polák, Zavadil (C) – Lutonský (62. Michal Škoda), Tashchy, Olansunkanmi (57. Litsingi) – Řezníček.

Hosté: Fryšták – Dostál, P. Buchta, Krch (C) – Švec, Havel, Hubínek, Jindřišek – Berger, Marković (70. Kabajev, 89. Kuchta), Luts (46. Šmíd).

Náhradníci

Domácí: Veselý, Šural, Buchta, Sedlák, Litsingi, Přichystal, Škoda

Hosté: Kuchta, Jirásek, Šmíd, Nitrianský, Mašek, Kabajev, Šrámek

Karty

Domácí: Tashchy, Tashchy (č), Michal Škoda

Hosté: Krch, Berger, Berger (č), P. Buchta, Jindřišek

Rozhodčí

Pechanec – Hrabovský, Koval

Stadion

MěFS Srbská, Brno

Brňanům proti „klokanům“ nepomohlo, že hráli od 42. minuty přesilovku. Pražané do zápasu už vstoupili s pěti obránci, a po vyloučení Bergra zalezli ještě víc.

„Některé typy našich hráčů jsou rychlostní, hrát do plných je pro ně neznámá. Po vyloučení, kdy Bohemka přešla do ještě hlubšího bloku, jsme nedokázali mít víc šancí a šestnáctce jsme byli prakticky neškodní. I do obrany se dá prosadit líp. My jsme se neprosadili,“ hledal příčiny domácí ztráty Habanec.

Největší šance Zbrojovky přišly v 65. minutě, kdy Polákovu hlavičku zázračně na brankové čáře kryl gólman Fryšták a dorážku Litsingiho vyrazil z prázdné branky kapitán hostí Krch.

„Po celý zápas jsme měli převahu, diktovali jsme tempo hry. Ve druhém poločase to už byl totální tlak, kdy oni jen kopli balon dopředu a my jsme se vrátili k jejich obléhání. Ale musíme tam dávat lepší balony ze stran. A když je tam už dáme, musí být koncovka daleko důraznější. Ze dvou ze tří metrů tam ten balon prostě dotlačit musíme,“ zvedl hlas brněnský kapitán Pavel Zavadil.

CELÝ SESTŘIH: Brno - Bohemians 1905 0:0. Klokani nedali gól už přes 600 minut
Video se připravuje ...


Míč dopravili domácí do sítě v 15. minutě, kdy si ale útočník Řezníček nepohlídal postavení za obranou a akci anuloval odpískaný ofsajd.

Tutovku měli domácí i poté, co šli taky do deseti po vyloučení Taščiho. Na rozdíl od základní sestavy, kdy se vedle přemotivovaného Taščiho moc neukázal ani tentokrát nezvykle slabě hrající Ashiru, se Habancovi podařila střídání.

Škoda i Litsingi hru rozhýbali, ze strany létalo před branku Pražanů víc nebezpečných balonů. Litsingi po Škodově centru trefil hlavou tyč. „Klokanům“ docházely síly, v závěru se soustředili na ubránění bodu a to se jim povedlo. Což se samozřejmě Habancovi nemohlo líbit.

„Trenér Koubek mluvil o štěstí, byl rád za bod,“ nadhodil brněnský trenér. A dodal: „Místo devadesáti pěti minut se hrálo tak pětasedmdesát. Sám gólman Fryšták zařídil, aby se patnáct minut nehrálo, a to bez žluté karty.“




Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud