Jakub Konečný
14. března 2017 • 04:50

Proč Sparta ukázala na Radu? Chce disciplínu, přimluvil se Lafata

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je to jednoznačně překvapivá volba. Petr Rada a Sparta? Už dnes dostane toto spojení oficiální razítko. Proč pražský klub po odvolání dua Požár - Holoubek ukázal právě na kouče, který vedl naposledy Příbram? Značnou roli sehrála Radova pověst trenéra, který razí přísný režim v kabině. Důležitou osobou byl ale také kapitán David Lafata.



Za Radův příchod do Sparty dlouhodobě lobboval jeden z jejích šéfů Dušan Svoboda a angažoval se v něm dokonce i David Lafata, kterého pojí s impulzivním trenérem pevné pouto ze společného úspěšného působení v Jablonci.

Kapitán Sparty je s Radou v pravidelném telefonickém kontaktu a svým respektem k osmapadesátiletému trenérovi se nikdy netajil. Proto sehrál v senzačním příchodu exreprezentačního trenéra na Letnou zásadní roli a přimluvil se za něj.

Rozhárané vztahy v kabině, která se pod Holoubkem zřetelně rozdělila na staré a mladé, byly hlavním důvodem, proč Sparta po Radovi sáhla. Od muže, který si zakládá na vojenské disciplíně, si slibuje, že dá tým znovu dohromady a pokusí se o zázrak, kterým by v této chvíli byl posun na druhou příčku.

Ta zajišťuje postup do předkola Ligy mistrů a zatím ji s pětibodovým náskokem drží Plzeň, která však má ještě středeční dohrávku na Bohemians k dobru. První mistrák na letenské lavičce čeká Radu v pátek, kdy do Prahy přijede pátý Zlín.

Více o angažování Petra Rady koučem Sparty a vztahu trenéra s Davidem Lafatou čtěte v úterním deníku Sport

Elektronickou verzi včetně archivu novin najdete ZDE »

Zde si vyberte, zda si chcete aktuální či archívní vydáníku Sport přečíst ve vašem počítači, nebo ve smart phonech či tabletech.

Deník Sport v čtečce přímo ve vašem počítači objednávejte zde, nebo přímo na www.isport.cz/epaper >>

Deník Sport v App Storu pro mobily a smart phony se systémem iOS (Apple) stahujte zde >>

Deník Sport v Google play pro mobily a smart phony se systémem Android stahujte zde >>

CELÝ SESTŘIH: Mladá Boleslav - Sparta 1:0. Zmar Letenských, střelec Da Silva a řádění chuligánů
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud