Jan Vacek
16. března 2017 • 15:20

Nepoučitelný Limberský. Vytočil Plzeň, dostal pokutu 100 tisíc!

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tohle už bylo moc. Obránce Viktorie Plzeň David Limberský podle informací deníku Sport opustil po sobotním utkání s Libercem týmový hotel a po tahu se vrátil až ráno. Klub ho za to tvrdě potrestal a napařil mu pokutu 100 tisíc korun! Navíc se zdá, že Limberský po sezoně v Plzni skončí.



„Limberský opustil hotel, vrátil se až na snídani. Od klubu dostal tučnou pokutu,“ potvrdily Sportu dva na sobě nezávislé zdroje, které si nepřály být jmenovány.

Model, kdy se kompletní kádr Plzně po domácím utkání odebere do hotelu, zavedl v klubu bývalý kouč Miroslav Koubek. Důvodem byla kromě zvýšení koncentrace hráčů i možnost mít pod kontrolou specifickou kabinu, která je známá náchylností k nočnímu životu.

BLOG o Limberského průšvihu: Nepoučí se a pokuta nestačí. V Plzni mu musí ukázat dveře »

Tenhle zvyk převzal po svém nástupu do klubu i současný trenér Roman Pivarník. Po sobotní těsné výhře nad Libercem ovšem Limberský hotel opustil a vrátil se až ráno, v době snídaně.

To rozlítilo vedení klubu na maximální obrátky. Dlouholetému obránci a bývalému kapitánovi uložilo pokutu, která podle informací Sportu přesahuje 100 tisíc korun, tedy zhruba čtvrtinu jeho měsíčního platu.

Zloba nejvyšších šéfů Viktorie zašla tak daleko, že měli problémovému hráči říct, aby si po sezoně našel nové angažmá. Během jara už totiž klub změnit nemůže. Generálního manažera Adolfa Šádka naštvala především skutečnost, že se Limberský takto zachoval i s vědomím, že na tým čeká ve středu vložené utkání.

CELÝ SESTŘIH: Bohemians - Plzeň 0:1. Viktoria stáhla náskok Slavie
Video se připravuje ...

Hrát Plzeň až o víkendu, možná by našel více pochopení. O možném letním konci Limberského ve Štruncových sadech se hovoří delší dobu. Nejnovější průšvih může představovat razítko na definitivní odchod.

Tenhle exces mohl být jedním z důvodů, proč Limberský nebyl nominován do včerejší dohrávky 16. kola ePojisteni.cz ligy proti Bohemians. Podle oficiálního vyjádření západočeského klubu stojí za absencí 33letého levého obránce zdravotní problém. „Limberský byl jedním z hráčů, který léčil šrámy. Do hry ho nepustilo zranění,“ uvedl Pivarník na tiskové konferenci.

Limberský včera v Ďolíčku nechyběl, na utkání dorazil v doprovodu skupinky kamarádů a rozhodně nepůsobil dojmem, že by se víkendovým prohřeškem jakkoli užíral.

„Platí vyjádření kouče Pivarníka po utkání, že Limberský nenastoupil ze zdravotních důvodů. Víc situaci nebudeme komentovat,“ reagoval klub na přímý dotaz deníku Sport ohledně údajného hráčova prohřešku.

Podobně zní oficiální prohlášení plzeňského klubu. „Nyní David Limberský dělá společně s fyzioterapeuty a klubovými lékaři vše pro to, aby se dal zdravotně dohromady a byl schopný odcestovat s týmem na další ligový zápas do Karviné. Dnes absolvoval i lehký trénink. Žádné jiné spekulace nijak komentovat nebudeme,“ napsala Viktoria.

Příbram – Plzeň: Gól Limberského na 0:1. Slavil kontroverzně jako řidič!
Video se připravuje ...

Zklamání Davida Limberského po prohře na Slavii
Zklamání Davida Limberského po prohře na Slavii

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud