Hynek Preisler
20. března 2017 • 17:59

Vůch pyká za prostředníček, zaplatí desetitisíce: Přestřelil jsem, mrzí mě to

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přestřelil a dobře to ví. Egon Vůch se Liberci omluvil za nemístnou reakci, když nebyl nominován na duel se Slavií. V áčku zůstává s podmínkou, klub mu napařil pokutu. „Mrzí mě to,“ řekl viník. A hlavně, záložník si ztížil pozici. Do jara šel totiž s tím, aby ukázal, že v létě do něj stojí investovat, na severu hostuje z Plzně. „Po tomhle extempore toho musí ukázat mnohem víc,“ tvrdí sportovní ředitel Slovanu Jan Nezmar.



Předstoupil před vedení klubu i spoluhráče a omluvil se za svou reakci na sociální síti. Tam Egon Vůch umístil zdvižený prostředníček poté, co nebyl nominován k zápasu se Slavií. S větou, že je to ubohost.

„Určitě jsem přestřelil tím, co jsem zveřejnil a napsal. Byl jsem v takových emocích, že jsem si ani neuvědomoval, co můžu způsobit a jaký to může mít dopad, stejně to, jak špatnou reklamu si udělám. Mrzí mě to, nemyslel jsem to tak,“ kál se Egon Vůch, jenž se zároveň dozvěděl i výši trestu.

„Egon dostal pokutu. V rámci A-mužstva bude dál fungovat s podmínkou a pak ještě dostal specifický trest, něco v podobě veřejně-prospěšných prací,“ prozradil sportovní ředitel Liberce Jan Nezmar.

Podle informací deníku Sport se finanční sankce počítá v řádech desítek tisíc korun. Dodatečným trestem je práce v klubu s mládeží. „Měl bych být tento týden každý den na jejich tréninku. Neberu to však jako trest,“ specifikoval hříšník.

Kauza uzavřena, jenže následky prchlivého chování může technický záložník pocítit i v létě. Proč? Na severu Čech hostuje do konce této sezoně z Plzně a není zatím jisté, zda bude u Nisy pokračovat. Za šikovného hráče by musel Slovan Viktorii zaplatit zhruba šest milionů korun.

„Do jara šel v pozici, že nám musí sportovně ukázat, že má cenu do něj peníze investovat. A samozřejmě tímhle extempore se jeho pozice ztížila a musí toho ukázat mnohem víc,“ vysvětlil Nezmar.

Egon Vůch opustil den před utkáním se Slavií trénink a trenér Jindřich Trpišovský ho pak k sobotnímu utkání nenominoval. „Po třech minutách kvůli zdravotním problémům odešel z tréninku, neabsolvoval ho a tím pádem pro mě nebyl připraven k utkání a nominace se ho tedy netýkala. Jak má zkraty na hřišti, tak je někdy má i v soukromí, někdy rychleji činí, než myslí,“ pověděl Trpišovský, který má s Vůchem specifický vztah. Vedl ho již jako dorostence v Bohemians 1905 a dokonce mu zachraňoval kariéru před předčasným koncem, za 80 tisíc dohodil do třetiligové Hlavice.

„Omluvil jsem se i panu Trpišovskému, určitě jsem to tak nemyslel,“ uzavřel Vůch. Do životopisu si však zapsal další průšvih.

Kontroverzní příspěvek záložníka Liberce Egona Vůcha na Instagramu
Kontroverzní příspěvek záložníka Liberce Egona Vůcha na Instagramu

CELÝ SESTŘIH: Liberec - Slavia 1:1. Dúbravka se stal hrdinou
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud