Jakub Dvořák
3. dubna 2017 • 04:20

Radovy šachy v derby: vrátil Konatého, Mareček obstál jako stoper

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pokud někdo chtěl správně uhodnout sparťanskou sestavu, která vyběhne do nedělního derby, měl před sebou takřka nemožný úkol. Trenér Petr Rada totiž musel měnit plány až v den zápasu, kdy mu plány zamíchalo náhlé zranění Ondřeje Mazucha. Do obrany tak musel místo něj Lukáš Mareček, do základní jedenáctky se vrátili také David Lafata, Michal Sáček a Tiémoko Konaté. Fungovalo to, hosté sahali po nečekané výhře, nakonec brali remízu 1:1.



Oznámení sestavy hostujícího týmu však v Edenu vzbudilo rozruch. Chyběl Ondřej Mazuch, na stoperovi zaskakoval záložník  Lukáš Mareček . A zápas mu skvěle vyšel. Vyhrával osobní souboje, zastavoval slávistické akce a podílel se na konstruktivní rozehrávce svého týmu. V hodnocení deníku Sport dostal nadprůměrnou známku 7.

„Překvapili mě oba stopeři. Hráli velmi dobře. Nechci však hodnotit jednotlivce, celkově jsme týmově působili dobře. Hráči si hrábli na dno,“ pokračoval Rada.

V záloze zase operovali například Michal Sáček či u některých fanoušků neoblíbený Tiémoko Konaté, na které Rada dosud nesázel. První jmenovaný nastoupil poprvé od duelu s Mladou Boleslaví, kdy střídal už po prvním poločase. V derby však podal zcela odlišný výkon. Ve středu pole vyhrál spoustu soubojů. Navíc to byl on, kdo rozjel gólovou akci Letenských.

Podobný případ je i Konaté, který se v posledním utkání se Zlínem také neobjevil. V neděli nastoupil na pravém kraji, občas se přemístil nalevo, ale pokaždé motal hlavy obráncům. Odměnou za poctivý a bojovný výkon byla gólová asistence u branky Václava Kadlece.

CELÝ SESTŘIH: Slavia - Sparta 1:1. Domácí spasila chybná penalta
Video se připravuje ...

„Sáček byl jedením z nejlepších hráčů. S Konatém jsem měl proslov o věcech, které tu byly. Na nějaké vlivy ale já neberu ohledy. Pro sestavu se rozhodnu a hrají takoví hráči, které zrovna potřebuji,“ uvedl Rada, který mezi náhradníky nechal například Aleše Čermáka a Néstora Albiacha.

Rada přiznal komplikace na poslední chvíli. „Sestavu jsme ráno museli překopat. U Davida Lafaty jsem váhal. Měl asi jen tři tréninky, ale hrozně moc chtěl nastoupit. Nepříjemné je však zranění Ondřeje Mazucha. Vypadá to na delší dobu,“ popsal Rada situaci, kdy musel po ranním protažení měnit svoje plány.

Také na hrot zvolil nezvyklou variantu. Tvrdé souboje se slávistickými obránci sváděl  Josef Šural , ze strany k němu sbíhal Václav Kadlec a z hloubi pole zatažený kapitán David Lafata. „Kadlec byl na lajně proto, abychom měli rychlé hráče na lajnách,“ vysvětlil Rada.

Stejně jako při prvním ligovém zápase v roli trenéra Sparta si připsal pouze bod, tentokrát se však za něj dočkal mnohem většího aplausu.

Kouč Slavie Jaroslav Šilhavý v derby se Spartou
Kouč Slavie Jaroslav Šilhavý v derby se Spartou

Slavia - Sparta: Radu rozčílila penalta, řval na rozhodčího
Video se připravuje ...

Slavia - Sparta: Slavii šokoval Kadlec – napálil balon do brány a Sparta vede 1:0
Video se připravuje ...

 

Sparťanský střelec Kadlec: Náš výkon byl na hranici sebeobětování
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud