Stanislav Hrabě
8. dubna 2017 • 10:01

Obránce Podaný rozhodl, ovšem vlastním gólem. Byla to smůla, povzdechl si

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vstřelit v jednom zápase dva góly je pro Mladou Boleslav v jarní sezoně neřešitelný úkol. Ani proti Dukle Praha se jí to nepodařilo, přestože vyhrála 2:1. Vítězný úder obstaral za hosty totiž vlastní brankou levý obránce domácích Jakub Podaný.



V 57. minutě autor prvního mladoboleslavského gólu Lukáš Železník vystřelil, míč nešťastně srazil do vlastní sítě Jakub Podaný. „Bylo to rychlé,“ popisoval situaci dukelský hráč. „Stál jsem na pravé noze a střela šla na ni. Nestačil jsem to levou už dobře odkopnout, možná jsem měl zareagovat pohotověji, mohl jsem si i přešlápnout a hrát to pravou. Nevím. Jak to bylo mokré, tak mi to i sklouzlo,“ vysvětloval smolný zásah.

Dukla - Mladá Boleslav: Boleslav opět vede, Podaný si srazil balon do vlastní sítě, 1:2
Video se připravuje ...

Nešikovný zásah mohl napravit v 83. minutě, kdy měla Dukla výhodu přímého kopu z nadějné vzdálenosti. Podaný se krásně trefil z podobného místa v 17. kole v Hradci Králové (0:2). Proti Mladé Boleslavi ovšem neuspěl. „Před zápasem jsme se bavili, že gólman chodí rychle za zeď, což ukázal v minulém zápase,“ prozradil, jak zkoumala Dukla soupeře.

„Chtěl jsem to poslat na jeho stranu, nechal jsem si míč přeběhnout, ale bohužel jsem branku překopl. Nevím, kdyby to šlo do brány, jak jsem chtěl, jestli by to brankář neměl, protože zas tolik neuhnul,“ přemítal Podaný. „Ale když netrefím bránu, tak to nemůže být gól,“ uznal.

V příštím zápase v dukelské sestavě nebude, za nebezpečné hraní dostal v 81. minutě žlutou kartu. Čtvrtou v probíhajícím ročníku, což představuje trest. „Je to neúprosné,“ přijal bezmocně Podaný tento fakt. „ Odstojím si to v Liberci, s Jihlavou už bych měl být použitelný, ale uvidím, jak to trenér poskládá,“ smířil se s osudem.

CELÝ SESTŘIH: Dukla - Mladá Boleslav 1:2. Domácí prohráli po Podaného vlastňáku
Video se připravuje ...

MATCH OVERVIEW LEGACY
7. 4. • 18:00
FK Dukla Praha
FK Dukla Praha
1:2
ONLINE
7. dubna
18:00
FK Mladá Boleslav
FK Mladá Boleslav
Góly

Domácí: 49. Olayinka

Hosté: 45+1. Železník, 57. Podaný (vl.)

Sestavy

Domácí: F. Rada – Kušnír, Štetina, Bezpalec (64. Smejkal), Podaný – Marek Hanousek (C), Daniel Tetour, Mustedanagič (46. Juroška) – Milošević (77. Edmond), Holenda, Olayinka.

Hosté: Vejmola – Jánoš, Čmovš, Stronati, Fleišman – Takács, Levin – M. Vukadinovič, Matějovský (C) (85. Da Silva), Mareš (64. Keresteš) – Železník (78. Mebrahtu).

Náhradníci

Domácí: Koreš, Juroška, Brandner, Smejkal, Šimůnek, Edmond, Hruška

Hosté: Da Silva, Chramosta, Kysela, Mebrahtu, Keresteš, Nečas, Mikulec

Karty

Domácí: Podaný, Juroška

Hosté: Mareš, M. Vukadinovič, Jánoš

Rozhodčí

Severýn – Moláček, Nádvorník.

Stadion

Juliska, Praha 6 - Dejvice

Návštěva

1291 diváků

Boleslavský Vladislav Levin se snaží sebrat balon od nohy Janu Holendovi
Boleslavský Vladislav Levin se snaží sebrat balon od nohy Janu Holendovi

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud