Jakub Dvořák
9. dubna 2017 • 21:49

Zavadil o incidentu s Lafatou: Zápas to potřeboval, Davida jsem netrefil

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Se Zbrojovkou přijel na Letnou plný odhodlání. Když viděl, že Sparta není v optimálním rozpoložení, myslel si brněnský kapitán Pavel Zavadil na bodový zisk. Dlouho po něm Moravané sahali, ale domácí si nakonec těsnou výhru 3:2 pohlídali. „Mrzí mě to, chtěli jsme tu něco předvést, ale bohužel,“ řekl po utkání zkušený harcovník, který během zápasu stihl i strkanici s kapitánem Sparty Davidem Lafatou.



Na konci prvního poločasu nařídil hlavní rozhodčí Jan Jílek míč pro Brno po jednom z faulů domácích. Pro míč se řítil právě brněnský kapitán Pavel Zavadil, který chtěl rychle rozehrát. Jenže lídr domácích David Lafata ho před ním odkopl, načež jej Zavadil zbytečně dohrál.

Sám se však hájí, že je nevinný. „Šel jsem do něj, ale zasáhl jsem balon. Chtěl jsem rychle rozehrát. Takový je fotbal. Ten zápas potřeboval trochu rozproudit emoce,“ usmíval se po zápase.

Sparta - Brno: Hádka staříků – Lafata si vjel do vlasů se Zavadilem
Video se připravuje ...

Z celé situace vznikla obří hádka a strkanice, kterou sudí Jílek vyřešil žlutými kartami pro oba aktéry. Experti televizní stanice O2 Sport Horst Siegl a Václav Kotal se ve studiu shodli, že Zavadil měl vidět dokonce červenou.

„Vždyť jsem kopl do balonu. Davida jsem vůbec netrefil. Divil jsem se, že jsem vůbec dostal žlutou, protože jsem hrál míč,“ kroutil hlavou Zavadil, který si hned po poločasovém hvizdu důrazně promluvil s trenérem Sparty Petrem Radou.

Letenské tribuny na něj ve zbytku utkání mohutně bučely a pískaly pokaždé, když se dotkl míče. „Tak pískali… Mně to nevadilo. Už jsem dost starý, abych se s něčím takovým srovnal,“ dodal jeden z lídrů Zbrojovky.

Sparta - Brno: Rada se pustil do Zavadila, křičel na něj kvůli konfliktu s Lafatou
Video se připravuje ...

CELÝ SESTŘIH: Sparta - Brno 3:2. Domácím v přestřelce pomohly sporné góly
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud