Jakub Konečný
22. dubna 2017 • 04:50

Trenéři pro Spartu? Oslovila bývalého kouče Swansea i „Holoubka“ z Interu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Bestiální Kacetl. Není člověk, ale robot
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dobrý den, trenére? Kdepak, buon giorno, mister! Na Letné se dost možná od příští sezony bude mluvit italsky, vedení klubu totiž zcela vážně uvažuje o angažování kouče z Apeninského poloostrova. Ve hře jsou podle informací deníku Sport Andrea Stramaccioni, Francesco Guidolin a Christian Panucci, přičemž všichni svorně projevili o práci v největším českém klubu zájem.



Trenér se řekne allenatore, tecnico či mister, ofsajd je fuorigioco a žlutá karta cartellino giallo. Tolik krátká lekce italštiny, která může být pro hráče Sparty od léta hodně aktuální. Šéfové letenského klubu sice jsou nadále v kontaktu s Pavlem Vrbou, ale vedle něj oslovili s nabídkou hned tři italské stratégy – Andreu Stramaccioniho, Franceska Guidolina a Christiana Panucciho.

„A všechny tři by práce ve Spartě lákala,“ potvrdil deníku Sport zdroj blízký vedení klubu.

Jednačtyřicetiletý Stramaccioni má podobný příběh jako David Holoubek. Svou trenérskou kariéru ve velkém fotbale zahájil poté, co se od dorostu Interu posunul rovnou k áčku, nicméně jeho první velká štace nakonec skončila nezdarem. Nejzkušenější z tria Guidolin naposledy působil v Premier League u týmu Swansea, kde skončil loni na podzim.

Nadále platí, že pro klubového bosse Daniela Křetínského je variantou číslo jedna Pavel Vrba. Vzhledem k tomu, že o něj stojí i konkurent z Plzně, by jeho angažování bylo otázkou prestiže a cti. Jenže i kvůli zájmu Viktorie se k někdejšímu reprezentačnímu kouči Sparta nemůže upnout, a tak má i plány B, C a D.

Více informací o kandidátech na trenérský post ve Spartě se dočtete v sobotním vydání deníku Sport. Elektronickou verzi si můžete přečíst ZDE >>>

Titulní strana deníku SportFoto Sport

CELÝ SESTŘIH: Jihlava - Sparta 1:0. Vysočina porazila Letenské poprvé v historii ligy
Video se připravuje ...

Sparťané před Plzní: Nejsme kouzelníci. Potřebovali bychom kouzelný proutek
Video se připravuje ...

Rada: Moje budoucnost? O tu bojuji už dvacet let
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud