Jakub Dvořák
23. dubna 2017 • 19:40

Jak Sparta přelstila nej obranu v lize? Šural byl všude, pomohl Vatajelu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Sparty na takový pocit čekali dlouho. V nedělním šlágru 25. kola ePojisteni.cz ligy rozebrali Plzeň (2:0). Minimálně v prvním poločase při gólových situacích to platilo. Letenští dvakrát nachytali nejlepší defenzivu v ePojisteni.cz lize a po trefách Josefa Šurala a Vjačeslava Karavajeva zaslouženě vyhráli.



MATCH OVERVIEW LEGACY
23. 4. • 17:30
AC Sparta Praha
AC Sparta Praha
2:0
ONLINE
23. dubna
17:30
FC Viktoria Plzeň
FC Viktoria Plzeň
Góly

Domácí: 32. Josef Šural, 37. Karavajev

Hosté:

Sestavy

Domácí: Bičík – Karavajev, Mario Holek, Mareček, Michal Kadlec – Vácha, Sáček – Konaté (90+1. Čermák), Lafata (C) (90+3. Havelka), Vatajelu (89. Zahustel) – Josef Šural.

Hosté: Kozáčik – Řezník, Hejda, Hubník (C), Limberský – Hořava, Hrošovský – Petržela (69. Pilař), Bakoš, J. Kovařík (46. Kopic) – Krmenčík (57. Poznar).

Náhradníci

Domácí: Budinský, Zahustel, Čermák, Havelka, Holzer, Nový

Hosté: Bolek, Janža, Pilař, Kopic, Poznar, Hájek, Ivanschitz

Karty

Domácí: Konaté, Vácha

Hosté: Bakoš, Hubník

Rozhodčí

Zelinka – Nádvorník, Paták

Stadion

Generali Arena

Návštěva

16 830 diváků

Do neděle inkasovala Viktoria ve 24 zápasech pouze 14 branek. Paradoxem tentokrát bylo, že právě hrubé chyby plzeňských obránců pomohly Letenským ke třem bodům.

Poprvé Sparta těžila z výborné spolupráce Davida Lafaty a Tiémoka Konatého. Sparťanský kapitán v souboji přetlačil Hroššovského, další důležitý souboj zvládl Konaté s Davidem Limberským a míč po jeho přihrávce putoval znovu k Lafatovi.

Ten měl čas si míč připravit a přesně nacentrovat. Jeho pas mířil přesně do míst, kam si nabíhal Josef Šural . Toho sice v danou chvíli stínil plzeňský stoper Lukáš Hejda, ale sparťanský hráč byl v souboji úspěšnější. Na jeho prudkou hlavičku brankář Matúš Kozáčik nestačil zareagovat.

Sparta - Plzeň: Šural přesnou hlavičkou po Lafatově centru dal Spartě vedení 1:0
Video se připravuje ...

Uběhlo pět minut a při druhém gólu Letenští předvedli dokonalou kombinaci. Autor první branky Josef Šural překvapil příliš vystupujícího Hejdu nečitelnou přihrávku do vápna, kde se nacházel volný Konaté. Ten na nic nečekal a okamžitě, prostrčil míč mezi Hubníkovýma nohama na zadní tyč, kde se zjevil ruský expres Vjajčeslav Karavej a v klidu doklepl míč do sítě.

Sparta - Plzeň: Karavajev u tyče dorazil Konatého přihrávku, Sparta vede 2:0
Video se připravuje ...

Sparta mohla ve druhém poločase přidat i třetí branku. Nejpřekvapivější muž ve sparťanské sestavě Bogdan Vatajelu z levé strany přízemním centrem našel v pokutovém území Davida Lafatu, který střelou z voleje trefil břevno plzeňské branky.

Sparta - Plzeň: Lafata ve velké šanci málem zlomil břevno!
Video se připravuje ...

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje Spartě? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud