23. dubna 2017 • 22:10

Bičík vychytal velkou šanci Plzně. Titul asi přeju víc Slavii, přiznal

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

Brankář fotbalistů Sparty David Bičík přiznal, že víc než Plzni přeje titul Slavii. Letenský celek ji pomohl výhrou 2:0 nad Viktorií k posunu na první místo v ePojisteni.cz lize. Na něm má rival z Edenu pět kol před koncem náskok dvou bodů právě před Západočechy.



"Víceméně je mi to jedno, ale víc to asi přeju Slavii. Kvůli trenérovi Šilhavému , pod kterým jsem nastupoval v Liberci," řekl Bičík novinářům. "My jsme ale řešili především sami sebe, protože jsme věděli, že Boleslav na nás ztrácí jen bod a Teplice dva," dodal.

Spartě patří třetí místo, na první Slavii ztrácí 12 a na druhou Plzeň deset bodů. "Jsme realisti a na první místa je to dost velký odskok. Ale pokusíme se vyválčit třetí místo. Samozřejmě všichni víme, že je to na Spartu málo," uvedl šestatřicetiletý gólman.

Proti Plzni přitom Sparta nevypadala jako tým, který před týdnem ostudně prohrál 0:1 s předposlední Jihlavou. "Byli jsme na úplném dně a lidé na nás byli právem nasr...," přidal Bičík. "Po dlouhé době jsme ve velkém zápase neměli co ztratit, tak jsme nemuseli tvořit, nechali jsme to na Plzni a hrálo se nám líp," uvedl.

Sparta - Plzeň: Michal Kadlec podcenil hlavičku, Krmenčíkův samostatný únik vychytal Bičík
Video se připravuje ...

Sparta tak potvrdila, že v sezoně ztrácí body s outsidery, ale na velké zápasy se naopak dokáže připravit. "Je to jednoduché. Proti slabším musíme tvořit a nejsme v situaci, kdy by nám to šlo," prohlásil brankář. "Věděli jsme, že Plzeň musí vyhrát, zatímco my bychom se asi spokojili i s bodem. A líp se hraje, když boříte, než když tvoříte," dodal.

K vítězství přispěl i Bičík, který sice po zranění Tomáše Koubka nastoupil poprvé od srpna, ale už ve třetí minutě zlikvidoval Krmenčíkovo sólo. "Myslím, že to moc dobře netrefil. Spíš mu to sjelo po noze, takže to nebyla taková rána," řekl Bičík.

"Samozřejmě by to byl jiný zápas, kdybychom od třetí minuty prohrávali. Jsem rád, že jsem mohl něčím přispět. S naší formou bychom to asi těžko dotahovali," dodal.

"Nervózní jsem moc nebyl. Tím, že to byla Plzeň, tak bylo o motivaci postaráno. Kdyby to bylo minulý týden v Jihlavě, tak by to bylo asi těžší. Takže jsem si to šel užít, protože po minulém týdnu to už horší asi být nemohlo," prohlásil.

Bičík: Po zápase v Jihlavě jsme byli na totálním dně, dnes jsme neměli co ztratit
Video se připravuje ...

CELÝ SESTŘIH: Sparta - Plzeň 2:0. Rozhodli Šural a Karavajev
Video se připravuje ...

Sparta - Plzeň: Kopicovu bombu k tyči vyrazil Bičík na roh
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud