4. května 2017 • 15:50

Radu za oslavy nepotrestají. Vykázání na tribunu stačilo, uznala komise

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
PRVNÍ DOJEM: Vsetín by si měl pomoct přesilovkami. Naskočí do baráže Jágr?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bouřlivé oslavy Petra Rady po vítězném gólu fotbalistů Sparty v zápase proti Příbrami (2:1) nebudou mít žádnou další dohru. Trenér hostů, který se radoval se svými svěřenci přímo na hřišti, načež byl rozhodčím vykázán na tribunu mezi fanoušky, nebude dodatečně potrestán. Rozhodla tak disciplinární komise Ligové fotbalové asociace.



Situace, kterou disciplinární komise řešila, se odehrála minulý pátek při zápase Sparty v Příbrami. Bogdan Vatajelu našel minutu před koncem dalším přesným centrem Josefa Šurala, který doklepl míč do brány a stanovil skóre na 2:1. K hráčům Sparty, kteří na sebe naskákali u rohového praporku, se přidal i trenér Petr Rada, který se s několika z nich došel plácnout.

Rozhodčí ho za to vykázal na tribunu, kde 58letý kouč oslavil tři body přímo s fanoušky. "O mně se ví, že jsem emotivní trenér a spontánně jsem šel hráčům poděkovat, nikoho jsem neurazil. Mourinho má v zápasech odřený kolena a nic se neděje, já jenom jdu slavit s hráči a hned mě vykážou. Půjdu asi na disciplinárku," odtušil Rada po utkání.

Příbram - Sparta: Vatajelu má druhou asistenci, Šural druhý gól, Sparta vede 2:1
Video se připravuje ...

Příbram - Sparta: Rada po zápase bouřlivě slavil s fanoušky na tribuně
Video se připravuje ...

Měl pravdu, disciplinární komise ale ve čtvrtek uznala, že žádný další trest nebude potřeba. „Vzhledem k tomu, že nedošlo závažným způsobem k narušení řádného průběhu hry, považuje komise samotné vyloučení trenéra na tribuny za dostatečné opatření,“ okomentoval celou situaci její předseda Richard Baček.

Radův případ, označený jako nesportovní chování, byl specifický. „Posuzovali jsme případ trenéra, který kopl ze vzteku láhev do hřiště a opustil při tom technickou zónu. Nebo další případ, kdy jiný trenér gestikuloval a nadával rozhodčímu a taky opustil zónu. To jsou klasické případy nesportovního chování, které posuzujeme. Ale případ trenéra, který oslavuje gól se svými hráči, jsme dosud neměli," řekl Baček už dříve pro iSport.cz

Petr Rada, který Spartu vede od března letošního roku, tak bude přítomen na lavičce i při dalším utkání. To letenský klub čeká na domácí půděi v neděli od 17:00 proti Liberci.

Sparta si může oddychnout, nakonec veze z Příbrami všechny tři body
Sparta si může oddychnout, nakonec veze z Příbrami všechny tři body

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud