13. května 2017 • 19:02

CELÝ SESTŘIH: Hradec - Slovácko 2:1. Domácí pod novým trenérem zabrali

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Hradce Králové ve 28. kole první ligy doma porazili Slovácko 2:1 a udrželi reálnou naději na záchranu. Vydařenou ligovou premiéru prožil trenér Karel Havlíček. Dosavadní šéftrenér mládeže tým převzal na začátku týdne a hned s ním ukončil sérii pěti porážek. Dvěma góly se o to zasloužil Jan Pázler, který čekal na branku od září, za Slovácko se prosadil Jan Navrátil.



Nový hradecký trenér Havlíček, jenž v týdnu nahradil odvolané duo Pilný - Frimmel, udělal v sestavě zachraňujícího se týmu doslova revoluci. V osmnáctičlenné nominaci na utkání nebyli Jirsák, Chleboun, Krátký či Hůlka, kteří se v minulém duelu s Teplicemi objevili v základní jedenáctce. Do hry Havlíček poslal například osmnáctiletého stopera Čecha, jenž byl dosud členem dorosteneckého celku do devatenácti let.

"Hektický týden pro nás skončil, jak jsme si představovali. Slovácko bylo fotbalovější, ale tolik nás neohrožovalo. Kolikrát jsme to stíhali silou vůle, bylo to ubojované, upocené vítězství," řekl Havlíček. "Do sestavy jsme nasadili osmnáctiletého Frantu Čecha. Zahrál výborně, což mě vůbec nepřekvapilo, protože ho znám z týmu do devatenácti let," dodal.

Do sestavy se také dostal útočník Pázler, který dosud patřil mezi náhradníky. A právě on rychle zlomil hradeckou černou domácí bilanci. Votroci totiž na jaře nedali v šesti utkáních na svém stadionu gól, ale tentokrát začali bleskově. Ve 3. minutě v klidu proměnil Pázler penaltu po faulu Břečky na Martana. Hradec skóroval na svém hřišti po 574 minutách.

Jinak byl první poločas opatrný, ani jedno mužstvo už si nevytvořilo žádnou vyloženou šanci. Jenže začátek druhé půle byl opět plný událostí.

Nejprve ve 48. minutě vyrovnal perfektní střelou levačkou Navrátil, trefil se z dvaadvaceti metrů. Poté se Hradci zranil stoper Nosek, jehož vystřídal další nováček Bederka. Dvojice středních obránců Čech - Bederka tak zažila společnou premiéru v první lize. Hned o minutu později přišel další klíčový moment. Pázler se otočil s míčem kolem obránce a dal vedoucí gól Hradce.

CELÝ SESTŘIH: Hradec Králové - Slovácko 2:1. Domácí výhrou zamotali boj o záchranu
Video se připravuje ...

"Pomohly nám dva momenty. Zaprvé, že jsme hned na začátku dali gól z penaty. Věřil jsem si na ní. Býval jsem střelec a snad jsem střelec pořád," uvedl Pázler. "Druhý důležitý fakt byl, že jsme ihned po vyrovnávací trefě Slovácka dali druhou branku," dodal.

Poté už byla hra opatrná, především domácí si byli vědomi nutnosti neinkasovat. Hosté se snažili dostat do tlaku, jenže gólmana Ottmara příliš neohrožovali. Pokusy Šumulikoského či Havlíka nebyly dostatečně razantní ani přesné. Tettehova branka pak neplatila kvůli ofsajdu. Dotvořit hattrick se nepovedlo ani Pázlerovi, jehož zastavil brankář Slovácka Daněk.

"Měli jsme v hlavě, že jsme zachránění, proto byl ten výkon vlažný," řekl Šumulikoski. "Náš výkon ovlivnil i brzký gól. V první půli byla hra z naší strany špatná. Ve druhé jsme se zlepšili. Je škoda, že se nám nepodařilo vyrovnat, že nebyla uznána naše druhá branka," přidal.

Hradec vedení udržel a poprvé vyhrál na svém hřišti v Malšovicích. Dosud jediná dvě domácí vítězství si totiž připsal v Mladé Boleslavi, kde hostoval na začátku podzimu kvůli rekonstrukci hradeckého stadionu.

"K zápasu mužů jen říct, že nemám slov. Jsem zklamaný. Jen naše mužstvo chtělo hrát fotbal, druhé založilo hru na bojovnosti, agresivitě a nasazení," posestkl si kouč Slovácka Stanislav Levý. "Považoval jsem za malý zázrak, že jsme byli tři kola před koncem zachráněni, ale právě proto nemůžu akceptovat výkon, jaký jsme předvedli v Hradci," prohlásil.

MATCH OVERVIEW LEGACY
13. 5. • 17:00
FC Hradec Králové
FC Hradec Králové
2:1
ONLINE
13. května
17:00
1. FC Slovácko
1. FC Slovácko
Góly

Domácí: 3. Pázler, 50. Pázler

Hosté: 48. Navrátil

Sestavy

Domácí: Ottmar – Plašil, Nosek (49. Bederka), Čech, Mudra – Janoušek – Trubač (65. Žondra), M. Černý (C), Schwarz, Martan – Pázler (82. P. Černý).

Hosté: Daněk – Reinberk, S. Hofmann, Břečka, Šimko (66. Tetteh) – Daníček, Šumulikoski (C), Machalík (44. Rezek) – Navrátil, Zajíc (57. Koné), Havlík.

Náhradníci

Domácí: Lindr, Malinský, Vlkanova, Černý, Žondra, Šípek, Bederka

Hosté: Heča, Chvátal, Ťok, Rezek, Tetteh, Tkáč, Koné

Karty

Domácí: Schwarz, Žondra, Ottmar

Hosté: Břečka, Šumulikoski, Šimko, Daníček

Rozhodčí

Marek – Pelikán, Antoníček

Stadion

Všesportovní stadion

Klíčové momenty utkání:

Hradec Králové - Slovácko: Tetteh prostřelil Ottmara, pro nedovolený zákrok Koného ale gól nebyl uznán
Video se připravuje ...

Hradec Králové - Slovácko: Havlík to zkoušel z hranice vápna, Ottmar byl pozorný
Video se připravuje ...

Hradec Králové - Slovácko: Šumulikoski se opřel do odraženého balonu, mířil ale pouze doprostřed
Video se připravuje ...

Hradec Králové - Slovácko: Pázler útočil na hattrick, Daněk jej ale ve velké šanci vychytal
Video se připravuje ...

Hradec Králové - Slovácko: Pázler a Plašil se málem dostali k míči před prízdnou bránou, Reinberk balon odhlavičkoval
Video se připravuje ...

Hradec Králové - Slovácko: 2:1! Pázler se podruhé prosazuje a vrací “Votrokům” vedení
Video se připravuje ...

Hradec Králové - Slovácko: Vyrovnáno! Navrátilova tečovaná rána skončila v síti
Video se připravuje ...

Hradec Králové - Slovácko: Pázler vstřelil gól, radost mu překazil ofsajd
Video se připravuje ...

Hradec Králové - Slovácko: Martan obehrál Šimka, Trubač následně nepřesně akrobaticky zakončoval
Video se připravuje ...

Hradec Králové - Slovácko: Daníček to zkusil z hranice vápna, jeho střele chyběly gólové parametry
Video se připravuje ...

Hradec Králové - Slovácko: Navrátil vyslal do šance Šimka, ten pálil nad bránu
Video se připravuje ...

Hradec Králové - Slovácko: Zajímavá šance Trubače, kterou překazil ofsajd
Video se připravuje ...

Hradec Králové - Slovácko: Raketový start domácích! Pázler proměnil penaltu
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud