15. května 2017 • 15:19

Lüftner odchází ze Slavie do Kodaně: Je to jako pohádka, vše bylo rychlé

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Bestiální Kacetl. Není člověk, ale robot
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hotovo, podepsáno! Obránce Slavie Michael Lüftner přestoupí po této sezoně do FC Kodaň. Dánský mistr na něj uplatnil klauzuli ve výši 1,5 milionu eur a vykoupil ho, třiadvacetiletý stoper podepsal v novém působišti pětiletou smlouvu. „Je to jako pohádka, všechno proběhlo strašně rychle. Jsem rád, že to mám za sebou. Už je jasno,“ tvrdí.



"Nebudu lhát, že jsme odchod Michaela očekávali takto brzy. Nejsme pochopitelně nijak šťastni, že odchází, na druhou stranu zájem Kodaně potvrzuje naši správnou strategii při výběru hráče. Do budoucna Michalovi přejeme hodně štěstí a kdo ví, třeba se cesty Slavie a Michala ještě někdy protnou," uvedl na klubovém webu generální ředitel Slavie Martin Krob.

Předseda představenstva Slavie Jaroslav Tvrdík už minulý týden potvrdil, že Kodaň uplatnila výstupní klauzuli ve smlouvě ve výši jednoho a půl milionu eur (asi 39,7 milionu korun). "Nový systém smluv už podobný odchod hráče nebude umožňovat," řekl Tvrdík.

Lüftner absolvoval v Dánsku zdravotní prohlídku, po které podepsal kontrakt. "Jsem rád, že to mám za sebou. Už je jasno. Teď je nejdůležitější se soustředit na poslední dva zápasy v této sezoně a získat pro Slavii titul. To je to jediné, co mám v hlavě," prohlásil Lüftner.

Když do Slavie v zimě přestoupil z Teplic, nečekal, že po půl roce odejde. "Nečekal jsem, že to celé nabere takové obrátky. Je to jako pohádka. V zimě jsem si myslel, že budu sedět na lavičce a čekat na šanci v poháru. V létě jsem se chtěl teprve probojovat do základní sestavy," uvedl Lüftner.

Slavia - Hradec Králové: Lüftner trefil břevno vlastní brány, Jílek ale pískl faul Pavlovi Černému
Video se připravuje ...

"Zvažovali jsme to s agentem. Když se Kodaň ozvala, zvážili jsme plusy a minusy. Je to obrovský klub, třikrát za sebou hráli základní skupinu Ligy mistrů, jsou opět mistry. Půjdu do klubu, který bude stejně jako Slavia hrát každý rok o titul. Budu hrát pravidelně evropské poháry, na jejich zápasy chodí pořád vyprodaný stadion. To mě nalomilo, ale Slavia se mi nebude opouštět lehce," doplnil teplický odchovanec.

Kontakt s dánským mistrem proběhl rychle. "Kodaň se ozvala po zápase s Jabloncem a všechno se dohodlo během dvou dnů. Všechny nás překvapilo, jak to bylo rychlé. Ve Slavii jsem necelý půlrok a podávám tu slušné výkony, což je asi přesvědčilo. Koukali se i na reprezentaci a říkali, že mě sledovali i v Teplicích. Byla to rychlá akce," dodal Lüftner.

Po zimním příchodu z Teplic odehrál všech dvanáct ligových zápasů. V nejvyšší soutěži má na kontě 99 utkání a pět vstřelených branek. Patří do kádru reprezentačního výběru do 21 let, se kterým ho v červnu čeká mistrovství Evropy v Polsku.

Slavia - Jablonec: Jankovičův centr si do vlastní brány srazil Lüftner. Jablonec vede 1:0
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud