17. května 2017 • 13:23

Vachoušek končí kariéru. Přijďte na můj poslední zápas, zve fanoušky

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ještě dva zápasy a šmytec. Technicky vybavený fotbalista Štěpán Vachoušek se rozhodl ve 37 letech ukončit bohatou profesionální kariéru. Rozlučka s fanoušky proběhne v posledním ligovém zápase Teplic s Duklou, na který budou mít všichni vstup zdarma.



Vachouškova kariéra odstartovala před devatenácti lety v květnu 1998, kdy poprvé navlékl dres teplického áčka v závěru utkání s Jabloncem. Za necelý rok si připsal premiérový gól, čtvrtou trefou Teplic pomohl k popravě Hradce Králové (4:0).

V roce 2002 slibný záložník s obřím potenciálem přestoupil do pražské Slavie za 34 milionů korun a dodnes je to jeden z nejdražších transferů v české lize.

„Sešívaní“ na Vachouškovi vydělali ještě víc jeho prodejem do francouzského Olympique Marseille, kde se potkal s řadou světových hvězd, např. Didierem Drogbou. Následně působil čtyři roky v Austrii Vídeň, než se v roce 2008 Vachoušek vrátil zpět na teplická Stínadla. Výjimkou bylo pouze jeho půlroční hostování ve Spartě před sedmi lety.

Vachoušek ukončí kariéru. Podívejte se na jeho milníky
Video se připravuje ...

Vachoušek odehrál 315 zápasů v české lize.
268 duelů odehrál za Teplice.
Vstřelil 48 gólů.
A zaznamenal celkem 33 asistencí.

Reprezentační dres oblékl ve 23 utkáních, v nichž dvakrát skóroval. Byl členem památného týmu Karla Brücknera na EURO 2004, kde se Česko probojovalo až do semifinále. Také jako kapitán pomohl jednadvacítce ke zlaté medaili na mistrovství Evropy 2002.

Vedle bezplatného vstupu na Vachouškovu rozlučku v posledním kole s Duklou (27. května od 17:00) připraví teplický klub také pro prvních 500 diváků nad osmnáct let 1+1 pivo zdarma. Z přítomných permanentkářů zároveň vylosuje jednoho šťastlivce, který získá podepsaný dres loučící se legendy.

„Dorazte všichni na můj poslední zápas v kariéře, těším se, že se budu moct rozloučit s fanoušky na Stínadlech, tak ať je vás tu co nejvíce,“ zve Vachoušek na klubovém webu.

MŮJ PRVNÍ GÓL: Proti Čechovi mi ho neuznali, říká Vachoušek
Video se připravuje ...

MOJE JEDENÁCTKA: Lafata a středová osa z Teplic, volil Vachoušek
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud