Tomáš Podvín
20. května 2017 • 21:45

Šilhavý po Boleslavi: Přicházím z kabiny, kde to nevypadá jako po výhře

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Výsledek zápasu Plzně proti Brnu nechtěl průběžně znát. Soustředil se na svůj tým, který nakonec urval v Mladé Boleslavi důležitou výhru. Trenér Slavie Jaroslav Šilhavý přesto přiznal, že v kabině po zápase zavládlo zklamání. „Sešívaným“ totiž odvál jistotu titulu plzeňský gól z nastavení. „Někdo už možná slavil, ale pak přišla zpráva, že Plzeň vyhrála. Tak jsme se zase uklidnili,“ usmíval se.



Hráči se hned po konci zápasu dívali na střídačku, ta ale bujaře neskákala. To bylo jasné znamení, že titul se ještě slavit nebude. „I když bychom se měli radovat, jsme trochu skleslí. Přicházím z kabiny, kde to nevypadá jako po vyhraném zápase,“ připustil slávistický kouč Šilhavý .

Na druhou stranu si ale výhry v Mladé Boleslavi pochopitelně hodně cenil. „Musím klukům poděkovat. Je to důležité vítězství pro ten poslední krok,“ tvrdil.

Ano, titul sice ještě slávisté oslavit nemohli, díky třem bodům ho ale mají ve svých rukou. V posledním kole musí porazit na Strahově Brno. „Věřím, že to zvládneme. I vedení nám vyslovilo důvěru a podporu,“ těšilo Šilhavého.

K výkonu týmu v Boleslavi měl každopádně zkušený kouč své výtky. „Myslím, že jsme vstoupili do zápasu velmi dobře, dali gól. Pak jsme ale přenechali střed hřiště soupeři. Nikdo to nechtěl vzít na sebe, dostali jsme se pod tlak,“ hodnotil.

„Ve druhé půli hrál soupeř jednoduše, dal tam druhého útočníka, to nám dělalo starosti. Vpředu jsme naopak několikrát neudrželi míč, když jsme mohli jít do šance,“ pokračoval Šilhavý. Nakonec nicméně jeho tým klíčové body uhájil.

„Soupeř gól ze svých šancí nedal, my ano. Vypadalo to, že už bude klid. Opak byl pravdou, dostali jsme kontaktní gól a byla tam z naší strany trochu hektika. Ale zvládli jsme to, musím hráčům poděkovat,“ řekl slávistický trenér.

CELÝ SESTŘIH: Mladá Boleslav - Slavia 1:2. Hosty dělí od titulu jedna výhra
Video se připravuje ...

Slavia navíc zápas zvládla bez dvou důležitých hráčů. „Tonda Barák a Honza Sýkora bohužel měli zdravotní problémy a nemohli hrát. Problémy měl také Ruslan Mingazov, proto šel do hry jen jako střídající hráč,“ odhalil Šilhavý.

Barák se Sýkorou by se každopádně pro poslední utkání sezony mohli dát dohromady. „Věřím, že budou k dispozici. Máme tam celkově nějaké šrámy, ale myslím, že takový zápas budou chtít všichni hrát,“ usmíval se Šilhavý.

Trenér Slavie rovněž prozradil, že nehodlá nic měnit na režimu, který zafungoval jeho týmu před posledním zápasem. „Kluci budou mít jeden den volno, pak budeme každý den trénovat,“ řekl. Jeden značný rozdíl tu ale přece jen je. Nebude to v Edenu, nýbrž na Strahově, kde Slavia v sobotu nastoupí.

A není divu, že alfou omegou je v takhle vypjatou chvíli psychika hráčů. „Určitě se na to budeme soustředit a povídat si o něco více než jindy. Ale byl bych čaroděj, kdybych hráčům jejich psychiku za týden změnil,“ smál se Šilhavý.

„Tak to nefunguje. Každý je na hřišti nějaký, někdo je více odolný, někdo méně. Už v posledních zápasech jsme zjišťovali, že psychika hraje roli. I dnes v Boleslavi. Ale zvládli jsme to,“ zakončil slávistický kouč.

MATCH OVERVIEW LEGACY
20. 5. • 17:00
FK Mladá Boleslav
FK Mladá Boleslav
1:2
ONLINE
20. května
17:00
SK Slavia Praha
SK Slavia Praha
Góly

Domácí: 89. Chramosta

Hosté: 11. Ngadeu, 85. Mingazov

Sestavy

Domácí: Vejmola – Pauschek, Da Silva, Stronati, Fleišman (C) – Takács, Levin – Jánoš (53. Chramosta), Přikryl (87. Nečas), Mareš (75. Mebrahtu) – Železník.

Hosté: Pavlenka – Frydrych, Lüftner, Deli, Bořil – Tecl (61. Mingazov), Hušbauer, Ngadeu, Zmrhal (90. Van Buren) – Mešanović (67. Ščuk), Milan Škoda (C).

Náhradníci

Domácí: Diviš, Keresteš, Mebrahtu, Chramosta, Nečas, Magera, Čmovš

Hosté: Kovář, Mingazov, Van Buren, Flo, Bílek, Ščuk

Karty

Hosté: Lüftner

Rozhodčí

M. Zelinka – J. Paták, R. Kotík

Stadion

Městský stadion Mladá Boleslav

Návštěva

5.000 diváků

Hušbauer: Když se pískl konec a podívali jsme se na lavičku, věděli jsme, že Plzeň asi dala góla
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud