Jonáš Bartoš
15. června 2017 • 11:52

Plzeň začala pod Vrbou. Všichni chtěli zaujmout, hráče museli krotit

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čtvrtek dopoledne znamenal ve Viktorii Plzeň nástup do práce. Západočeští fotbalisté odstartovali letní přípravu na novou sezonu. Hráče poprvé po svém návratu cepoval trenér Pavel Vrba. Na soupisce nyní figuruje 32 jmen, je ale jasné, že kádr se bude zužovat. V Luční ulici poblíž Doosan Arény, kde Viktoria trénuje, už makaly i všechny dosavadní posily – Daniel Kolář, Diego Živulič a Jakub Řezníček.



V Plzni se začíná pěkně zostra. Hráči od prvního dne přípravy polykají dvoufázové tréninky, v pátek pak absolvují náročné funkční testy. Úvodní den pod taktovkou Pavla Vrby měl šťávu, bylo znát, že všichni chtějí navrátilce na plzeňské střídačce zaujmout. V jednu chvíli dokonce hráče krotil nový asistent Dušan Fitzel. „Šetřete silami, jinak budete po dvou trénincích v pr…,“ radil svým novým svěřencům.

Vrba, který se vrátil po štacích u reprezentace a ruské Machačkale, dorazil na úvodní den přípravy v dobré náladě. „Pánové, dneska udělám vstřícné gesto, trénink nechám celou dobu otevřený,“ obrátil se Vrba na novináře. Původně měl být trénink pro média přístupný pouze prvních patnáct minut.

Vrba: Nevíme, co bude s Krmenčíkem. Z Pilaře je nadšený, Kolářovi věří
Video se připravuje ...

Na trávníku se jezdilo na plné obrátky, šlo o pořádný cvrkot. Vše důraznými pokyny řídil kouč, který Viktorii v předchozích letech pomohl zajistit největší úspěchy. Pozorně sledoval i nové tváře v týmu.

Poctivě makal další navrátilec Daniel Kolář , který se k plnému tréninku vrací po půlroční pauze, kdy předčasně ukončil angažmá v Turecku. Do přípravy se zapojili i Diego Živulič (posila ze Zlína) a Jakub Řezníček (Zbrojovka Brno). Vrba vzal i mladé plzeňské juniory. Celkem je na soupisce 32 hráčů, kádr se logicky bude ještě zeštíhlovat.

Kozáčik má po lehčí operaci, chyběli reprezentanti

Na hřišti chyběli reprezentanti ( Hrošovský , Hořava, Kopic, Krmenčík) a účastníci EURO jednadvacítek (Chrien, Matějů), kteří mají posunutý nástup do přípravy. Individuální plán má zatím gólman Matúš Kozáčik, který absolvoval lehčí operační zákrok s kolenem. V plzeňském týmu už nejsou Jakub Hromada (ukončení hostování ze Sampdorie) a Michal Hlavatý (odchod na hostování do Sokolova).

Hubník: první trénink pod Vrbou? Byla to jízda!
Video se připravuje ...

Trenérský štáb vedl Pavel Vrba, asistentem zůstal Zdeněk Bečka, trenérem gólmanů Martin Ticháček. Nově se k realizačnímu týmu připojil Dušan Fitzel, naopak chyběl Pavel Horváth , který odešel trénovat do druholigového Sokolova.

Západočeši odehrají první přípravný zápas 21. června proti Rokycanům, následují duely na Petříně, s Ústím nad Labem, se Sokolovem a s Českými Budějovicemi. Po utkání s Budějovicemi odjíždí Viktoria na tradiční soustředění do rakouského Westendorfu. Tam se střetne s Fürthem, Wolverhamptonem a účastníkem Premier League Watfordem.

Potom už se přiblíží jedna z klíčových fází sezony, tedy předkola evropských pohárů. Západočeši začínají třetím předkolem Ligy mistrů jako nasazený tým v nemistrovské části.

Plzeňští fotbalisté se přemístili na trénink na kole, jen David Limberský zvolil originálnější způsob
Plzeňští fotbalisté se přemístili na trénink na kole, jen David Limberský zvolil originálnější způsob

Kádr Viktorie Plzeň na začátku letní přípravy
Brankáři: Matúš Kozáčik, Petr Bolek, Dominik Sváček, Matyáš Šampalík.
Obránci: Jan Baránek, Filip Vacovský, Tomáš Hájek, Lukáš Hejda, Roman Hubník , Erik Janža, David Limberský , Aleš Matějů, Radim Řezník.
Záložníci: Tomáš Hořava, Patrik Hrošovský, Jonáš Vais, Lukáš Pfeifer, Martin Chrien, Andreas Ivanschitz, Daniel Kolář, Jan Kopic, Jan Kovařík, Miloš Kratochvíl, Milan Petržela, Václav Pilař , Jan Suchan, Martin Zeman , Diego Živulič.
Útočníci: Michael Krmenčík, Jakub Řezníček, Marek Bakoš, Tomáš Poznar.

Příchody: Diego Živulič (Zlín), Daniel Kolář (bez angažmá), Jakub Řezníček (Brno), Jan Suchan (návrat z hostování v Příbrami), Miloš Kratochvíl (návrat z hostování v Senici).
Odchody: Jakub Hromada (konec hostování ze Sampdorie Janov), Michal Hlavatý (hostování do Sokolova).

TOP 5 gólů Plzně v sezoně 2016/17: parádní voleje i kličkovaná Ivanschitze
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud