21. června 2017 • 13:20

Zamíří sparťan Karavajev do Itálie? O útočného obránce má zájem Lazio

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Lazio hledá ofenzivního krajního obránce a na seznamu má Vjačeslava Karavajeva (22) z pražské Sparty spolu s dalšími dvěma beky z belgické ligy. Informaci zveřejnil italský deník Il Messaggero.



 „V minulé sezoně se Karavajevovi dařilo. V české lize hraje důležitou roli, ve Spartě nahrává na góly i je střílí. Na obránce nemá špatná čísla,“ napsal italský list.

Karavajev si v ročníku 2016/2017 připsal tři branky a osm asistencí. Navíc, jako jeden z mála, si i přes kolísavé výsledky letenského klubu udržel stabilní výkonnost a patřil k nejlepším hráčům Sparty.

Trenérovi Lazia Simonemu Inzaghimu se zamlouvá právě skutečnost, že mladý Rus je moderním ofenzivním typem krajního obránce, jenž podporuje útok téměř za každé situace. „Na oba kraje chce hráče, kteří útočí a brání se stejnou intenzitou,“ zdůrazňuje Il Messaggero.

Na post halvbeka v preferovaném rozestavení 3 – 5 – 2 i ve čtyřčlenné obraně je proto Karavajev v očích Inzaghiho ideálním kandidátem spolu s Thomasem Foketem (22) z Gentu a Timothym Castagnem (21) z Genku. Minimálně jednoho z nich se Lazio pokusí ulovit.

Další Karavajevovou výhodou je podle deníku fakt, že solidně zastane také pozici levého obránce. Tu si vyzkoušel především na hostování v Jablonci v sezoně 2015/2016.

Stramaccioni: Rosický je legenda. Sparta musí začít znovu vyhrávat
Video se připravuje ...

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Spartě? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Sparta - Plzeň: Karavajev u tyče dorazil Konatého přihrávku, Sparta vede 2:0
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud