3. července 2017 • 18:00

Nivaldo končí v Teplicích. Nerozloučil se, tvrdí klub. Věděli to, namítá hráč

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
VŠECHNA VIDEA ZDE

V Teplicích skončil záložník Nivaldo. Osmadvacetiletý kapverdský fotbalista s klubem neprodloužil končící smlouvu, v sobotu bez vysvětlení opustil tým a odcestoval z České republiky. Severočeský celek o tom informoval na svých internetových stránkách. Sám hráč své důvody v pondělí popsal na Facebooku



Vedení Teplic podle ředitele klubu Petra Hynka udělalo pro udržení Nivalda vše, co bylo v jeho silách. "Hráči i jeho agentovi jsme již v dubnu předložili návrh nové smlouvy, který byl téměř na maximu toho, co hráčům nabízíme," prohlásil funkcionář.

Teplice - Příbram: Hora dal Nivaldovi balon do běhu, ten propálil Hrušku, 1:0
Video se připravuje ...

Potřebné odezvy se na Stínadlech nedočkaly. "Druhá strana nebyla schopna konstruktivně jednat a vše vyvrcholilo v posledních dnech, kdy se Nivaldo zapojil do přípravy s několikadenním zpožděním a nedodal komplexní lékařskou zprávu," uvedl Hynek. "V sobotu nad ránem pak bez rozloučení s kýmkoliv z týmu odcestoval z České republiky," dodal.

Kapverdský záložník důvody ke konci v Teplicích vysvětlil na Facebooku. "Vždy si budu pamatovat výhry nad Spartou a Plzní, ve kterých jsem skóroval, před plným stadionem Na Stínadlech. Od té doby se ale mnohé změnilo. Zemřel prezident klubu (František Hrdlička), odešel trenér Zdeněk Ščasný, změnil se management," napsal Nivaldo.

„Management týmu obvykle svým hráčům děkuje, ale ten teplický vydával jen prohlášení, ve kterých mě vinili ze špatných věcí," ohradil se proti teplickému klubu. „Nabídli mi smlouvu a řekli: Ber, nebo nech být. Vůbec nechtěli vyjednávat. Kdyby mě skutečně chtěli udržet, udělali by to," dodal.

Osmadvacetiletý hráč také vyvrátil spekulace, že by tým opustil aniž by komukoli cokoli řekl. „Osobně jsem jim řekl, že nabídku nepřijmu, pak jsem odešel. Všichni spoluhráči dlouhou dobu věděli, že nebudu pokračovat, protože jsem nedostal realistickou nabídku," uvedl ve facebookovém příspěvku, v jehož závěru poděkoval všem teplickým fanouškům.

Nivaldo působil v Teplicích od léta 2013. Před dvěma lety sice odešel do Dinama Minsk, ale loni v zimě se na Stínadla vrátil. Celkem bývalý hráč portugalské Coimbry odehrál v české nejvyšší soutěži 68 zápasů a dal devět branek.

Nivaldo (vlevo) v Teplicích už hrát nebude
Nivaldo (vlevo) v Teplicích už hrát nebude

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud