Michal Koštuřík
9. července 2017 • 13:13

Zlín zbrojí na Evropu. Posily zaskočily Fulham, o Van Kesselovi se jedná

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Bestiální Kacetl. Není člověk, ale robot
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
VŠECHNA VIDEA ZDE

První pozdrav zlínských fotbalistů do Evropy docela stál za to. Páníkův výběr na soustředění v Polsku v poslední desetiminutovce vyrovnal zápas s anglickým Fulhamem ze stavu 0:2, veselý konec zařídily trefy střídajících Roberta Bartolomeua a Dameho Diopa. „Hodně nám to ukázalo,“ shrnul sportovní manažer Zdeněk Grygera.



Český účastník základní skupiny Evropské ligy nabírá posily i sebevědomí. Do Polska už přivezl Zlín nigerijského záložníka Ubonga Ekpaie z Maccabi Haifa a ten v přípravě proti Fulham FC hru ve druhé půli pořádně rozhýbal. „Bude to ohromná posila,“ nepochybuje majitel klubu Zdeněk Červenka, jenž také dorazil na šestidenní tréninkový kemp.

Na stadionu Groclinu úvod propršel a Zlínští marně chytali ostré tempo protivníka. „Fulham hraje kombinačně, na krátké přihrávky, rotace. V držení míče byl určitě lepší,“ popsal Grygera. Po půlhodině překonal brankáře Stanislava Dostála nigerijský útočník Sone Aluko. Druhý poločas, to už byla pro změnu režie Fastavu. Kouč Páník si pomohl střídáním, zahraniční akvizice tmavé pleti ovládly prostor. „Ekpai s Duvalem to na krajích rozběhali,“ neuniklo Červenkovi.

Střed zálohy si pronajal Ibrahim Traoré, na hrotu byl platný Dame Diop. „Měli jsme převahu a zaslouženě jsme vyrovnali,“ tvrdil Grygera, jenž právě ve Fulhamu v zimě 2012 ukončil kariéru. Za londýnský celek stihl odehrát jen pět ligových duelů, pak si vážně poranil koleno. „Poznal jsem kondičního trenéra a asi další čtyři lidi kolem. Z hráčů tam byli dva nebo tři, kteří byli tehdy mladí. Bylo to příjemné setkání,“ líčil Grygera.

Bartošák: Jsem ve Zlíně čtyři dny a už jdu slavit, super!
Video se připravuje ...

Příchod Van Kessela je stále reálný

Po zásahu amerického záložníka Luky De la Torreho byl Fastav v manku 0:2, ale nesložil se. V 80. minutě se prosadil Bartolomeu po Duvalově centru zleva a vzápětí využil Diop sólo po přihrávce Traorého. „Byl to náš první větší test. Ve hře byly plusy i minusy,“ hodnotil Grygera.

Na stoperu dostal při zranění Ondřeje Bača příležitost defenzivní halv Tomáš Janíček a odvedl výborný part. Stále však platí, že klub hledá středního obránce, který by plnohodnotně nahradil Jakuba Jugase, a útočníka, jenž by rozšířil možnosti v ofenzivě.

TOP 5 gólů Zlína v sezoně: Parádní rány! Holík zmrazil Slavii, Kopečný překvapil Bohemians
Video se připravuje ...

Příchod Gina van Kessela ze Slavie je stále reálný. K osobnímu setkání s hráčem, jenž momentálně reprezentuje Curacao, ale dosud nedošlo. Komunikace probíhá přes manažera, kterým je jeho otec. To celou věc komplikuje.

Úspěšně zatím probíhá zkouška gabunského záložníka Duvala Dzembiho, jenž na jaře hrával MSFL za Viktorii Otrokovice. Jeho boj o smlouvu pokračuje. „Není špatný, vypadá zajímavě,“ uznal Červenka. Jistého ale nic nemá. V tréninku má Bohumil Páník mladičkého útočníka Davida Píchala (16) z Prostějova, okamžitá posila to ale nebude. „Sledujeme ho, jestli by se nám hodil do budoucna,“ vysvětlil šéf klubu.

Na středeční zpáteční cestě domů se Zlín ještě střetne s polským druholigovým týmem GKS Katowice. Hraje se v Trzebnici.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud