11. července 2017 • 04:40

Van Kesselův přesun do Zlína? Do Česka se vrátí až před startem ligy

Autor: md
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zlínský zájem o slávistického rychlíka Gina van Kessela neutuchá. Jeho angažmá v dresu účastníka základní skupiny Evropské ligy však komplikuje dost zásadní problém - pohybuje se na druhém konci světa. Reprezentuje totiž své Curacao na Zlatém poháru, mistrovství zemí Severní a Střední Ameriky.



V pondělí brzy ráno středoevropského času odstartovali reprezentanti malé karibské země svou pouť na šampionátu prohrou 0:2 s Jamajkou. Gino van Kessel začal utkání na lavičce, na hřiště se dostal v 66. minutě, ale výsledek už zvrátit nedokázal.

Curacao však na v zámoří sledovaném turnaji ještě čekají ve skupině zápasy se Salvadorem (14. 7.) a Mexikem (17. 7.), takže už teď je jasné, že v Kalifornii, kde se turnaj hraje, stráví fotbalista pražské Slavie ještě minimálně týden. Pokud by Curacao postoupilo ze skupiny, tak ještě déle. 

Vzhledem k tomu, že česká liga začíná už poslední víkend v červenci a Van Kessel si zřejmě bude chtít vybrat volno po sezoně, které stráví pravděpodobně se svou těhotnou přítelkyní, je jeho fotbalový osud ve hvězdách. 

Ve Slavii o něj kouč Jaroslav Šilhavý nejeví zájem, jarní hostování v polské Lechii Gdaňsk se mu nepovedlo a Zlínu, který o angažování rychlého ofenzivního hráče stojí už několik týdnů, by mohla dojít trpělivost. 

A to i přesto, že se k hostování v kádru vítěze českého národního poháru staví kladně i slávistický šéf Jaroslav Tvrdík. Zatím totiž „Ševci“ jednají jen s hráčovým otcem, který je zároveň jeho manažerem. K osobnímu setkání Van Kessela se zástupci klubu zatím nedošlo. Ve Zlíně tedy zvažují angažování brněnského Michala Škody, který se vrátil z hostování v norském Lillestrømu.

Plnění reprezentačních povinností si Van Kessel užívá naplno. Stal se spolu s týmovým spoluhráčem Felitcianem Zschusschenem nejlepším střelcem celého turnaje se sedmi góly. Ve finále Karibského poháru (díky účasti na něm se Curacao kvalifikovalo na Zlatý pohár) asistoval u vítězného gólu proti Jamajce a poté hrdě pózoval s trofejí, která byla vůbec prvním velkým fotbalovým úspěchem v historii země.

Jakou další fotbalovou radost zažije? To je zatím ve hvězdách.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud