Jan Vacek
11. července 2017 • 12:08

Turecký stoper Kaya vyjde Spartu na 52 milionů. Klub zkusí najít tvůrce hry

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Oficiální štempl ještě chybí, všechno je ovšem na dobré cestě. Podle informací deníku Sport by se turecký stoper Semih Kaya z Galatasaraye Istanbul mohl do konce týdne oficiálně stát další letní posilou Sparty. Letenský klub, jenž středního obránce dlouhodobě hledá, by měl na dřevo vysázet 2 miliony eur (asi 52 milionů korun).



Turecká média v pondělí informovala o tom, že přestup Kayi do Sparty je hotovou věcí a v nejbližších hodinách absolvuje lékařskou prohlídku. Takhle daleko transfer ještě není. V pokročilé fázi ovšem ano. „Oba kluby jsou na základních podmínkách domluveny. Zbývá doladit poslední detaily,“ řekl Sportu zdroj dobře obeznámený s děním v pražském klubu.

Sparta má na stopera políčeno delší dobu. S ohledem na to, že David Hovorka není po vleklém zranění kolena stále plně fit a na marodce zůstává i Costa Nhamoinesu , jedinými středními obránci v kádru trenéra Andrey Stramaccioniho jsou Lukáš Štetina a Michal Kadlec . Ten ovšem v přípravě zatím nastupuje výhradně na postu levého obránce.

Vedení největšího českého klubu se nejprve pokoušelo získat z Udine francouzského zadáka Thomase Heurtauxe, o kterého hodně stál Stramaccioni. K dohodě ovšem nedošlo, Sparta proto stočila svůj zájem do Turecka.

V tamním slavném celku Galatasaray Istanbul si vyhlédla Semiha Kayu, který v turecké lize dosud odehrál 142 zápasů. Na kontě má i 26 startů za národní tým.

Na hráče čekal po zápase volnější trénink
Na hráče čekal po zápase volnější trénink

I tady ovšem jednání zpočátku drhla, představy obou klubů se lišily. Sparta usilovala o hostování s opcí, částka na její uplatnění však byla příliš vysoká. Galatasaray zase preferoval přestup, na Kayu ale pověsil cenovku v hodnotě tří milionů eur (asi 78 milionů korun). Dohodu nakonec přinesl oboustranný kompromis. Šestadvacetiletý stoper se stane hráčem Sparty, ta za něj zaplatí 2 miliony eur (asi 52 milionů korun). „Pokud všechno půjde dobře, bude Kaya do konce týdne na Letné,“ informuje zdroj.

Posilování Sparty tím ovšem ještě skončit nemusí. Na Letné totiž zvažují, že by se pokusili získat ještě tvůrce hry, klasickou desítku. Tenhle post původně v požadavcích kouče Stramaccioniho nefiguroval, to se ale s ohledem na dosud odehrané přípravné zápasy změnilo. Václav Kadlec na pozici podhrotového hráče nepřesvědčil, proti Dynamu Kyjev tohle místo v sestavě připadlo klasickému útočníkovi Davidu Lafatovi .

Nadále navíc zůstává značně nejisté, kdy a zda vůbec se na trávník vrátí Tomáš Rosický . Jiného tvořivého hráče totiž Sparta momentálně nemá.

Janko: Často čtete o kolapsu hráčů. Proto nabírám kondici pomalu
Video se připravuje ...

Kliďas Stramaccioni? Zatím nepěnil, usmívá se Mareček. Z tréninků je rozbitý
Video se připravuje ...

 

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud