14. července 2017 • 18:26

Velký návrat. Rosický nastoupil po 308 dnech, Plavšič mu nasadil pásku

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sparťanští fanoušci, pozor! Tomáš Rosický je zpět. Zkušený záložník poprvé v přípravě na novou sezonu nastoupil do zápasu, proti anglickému Blackburnu odehrál skoro 20 minut. A legendární fotbalista, který hned dostal kapitánskou pásku, sršel aktivitou. Chuť na něm byla hodně znát.



Tak rychle se to nečekalo. Tomáš Rosický poctivě pracoval na svém návratu, sám ale tvrdil, že ještě musí klapnout několik věcí. Přesto se v posledním sparťanském zápase na rakouském soustředění proti Blackburnu objevil na lavičce. To fanoušky pořádně navnadilo.

A ti nakonec nebyli zklamaní. V 71. minutě to totiž přišlo, Rosický se po poctivém rozcvičení dostal na trávník při hromadném střídání. Aby bylo hned jasno, kdo je tady šéf, dostal kapitánskou pásku. Tu mu nasadil srbský nováček Srdjan Plavšič.

Rosický tak nastoupil přesně po 308 dnech a teprve podruhé po svém velkém návratu do Sparty z Arsenalu. Prvním utkáním pro něj byl ligový duel s Mladou Boleslaví, který se hrál 10. září loňského roku. Podobně jako tehdy odehrál „Rosa“ i proti Blackburnu skoro dvacet minut.

Od prvních minut na trávníku si Rosický říkal o míč. Nejdříve zvolil jednodušší přihrávky, poté mu nevyšel pokus o přenesení hry vzduchem. Šestatřicetiletý fotbalista ale také ukázal, že dokáže zabrat směrem dozadu, když jednou zastavil nebezpečnou akci anglického protivníka.

Velké věci zatím od Rosického fanoušci neviděli, do zakončení se zkušený záložník nedostal. Přesto zavládlo nejen mezi příznivci Sparty nadšení. Protože tou vůbec největší věcí byl samotný návrat. Fotbalový virtuóz je zpět.

Záložník Sparty Tomáš Rosický dostal hned po svém nástupu na hřiště kapitánskou pásku
Záložník Sparty Tomáš Rosický dostal hned po svém nástupu na hřiště kapitánskou pásku

Rosický o změnách: Sparta už to strašně potřebovala
Video se připravuje ...

Dobrá zpráva pro Spartu! Podívejte se, jak Rosický trénuje bez omezení s týmem
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud