25. července 2017 • 18:12

Kouč Slovácka Levý: Plzeň jde na tanky s klacíkem, my s holýma rukama

Autor: koš
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Volá po posilách. Vytrvale… a neúspěšně. Aspoň, že zůstal Stanislavu Levému smysl pro suchý humor. Zkušený kouč fotbalového Slovácka trefně popsal, jak si jeho tým před sezonou stojí. „Áda Šádek říkal, že Plzeň jde s klacíkem proti tankům (Spartě a Slavii). My jdeme s holýma rukama,“ prohlásil trenér skromného celku z Uherského Hradiště.



Levý je ten pravý, který může pojmenovat stav věci dle reality. Vidí hlavně, jaký problém má jeho soubor v útoku. K dispozici jsou pouze mladíci Tomáš Zajíc, Korejec Yu a Filip Kubala. Veteránem mezi nimi je Yu Kanghyun, jemuž bylo v dubnu jednadvacet let. Ofenziva stojí na Zajícovi, který je ještě o čtyři měsíce mladší. A Kubalovi bude teprve v září osmnáct. „Trenér by chtěl útočníka a já se tomu taky úplně nebráním. Ale věřím těmto klukům,“ reagoval ředitel klubu Petr Pojezný. „Když budu chtít odjinud koupit Zajíce nebo Kubalu, kdo mi je prodá?,“ nadhodil a hned si odpověděl: „Nikdo. A ani já je neprodám.“

Šádek dostal od Bakoše větev na tanky Sparty a Slavie. Podívejte se!
Video se připravuje ...

Jedničkou je Zajíc, jenž se v minulé sezoně trefil pětkrát a postupně vytlačil ze sestavy Francise Koneho. „Za rok udělal neuvěřitelný pokrok,“ ocenil Levý. „Je členem U-20 a brzy možná U-21. Zajda je pracovitý, má obrovský potenciál. Je fakt, že nás trošku situace v útoku trápí. Jsme připraveni na to, že někdo přijde i na to, že nepřijde. Nový hráč musí být lepší než ti naši a není jednoduché, aby se někdo vešel do našich podmínek. Momentálně nic aktuálního není,“ pronesl Pojezný. „Co se týká pracovitosti a nasazení, je tým absolutně v pořádku,“ připojil Levý. Ovšem kvalitnější kádr by si dokázal lehce představit.

Jinak půjde se svými svěřenci do boje fakt s holýma rukama… Pár bitev se s nimi vyhrát dá, ale válka ne.

Událost léta na Slovácku: konec "záchranáře" Koneho
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud