Jan Podroužek
29. července 2017 • 14:30

Čas na kvalitu z lavičky. Slavia může na Teplice vyslat Součka či Zmrhala

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

První srážka s realitou vyšla fotbalové Slavii skoro ideálně. Teď přichází druhá. Po vítězství ve třetím předkole Ligy mistrů nad BATE Borisov 1:0 dnes večer začíná ligu. A kouč Jaroslav Šilhavý proti Teplicím (přímý přenos na iSport.cz, 20.00) nejspíš povolá pár náhradníků. Ale takových, kteří by jinde hráli, jen to hvízdne. Nabízejí se záložníci Tomáš Souček a Jaromír Zmrhal.



Jedni v pohárech, druzí v lize. I takovou možnost připustil během letní přípravy trenér Jaroslav Šilhavý. Způsob protáčení základní sestavy Slavie zohlední širší slávistický kádr a dostane se tím pádem i na ty, jejichž pozice se během nedávných nákupů dost změnila.

Situace v mužstvu je, co se týče zdraví, následující. Kvůli zranění nemůžou dneska proti Teplicím určitě nastoupit jen Jan Sýkora a Jakub Hromada. První stále léčí svalové zranění, které ho připravilo o celou předsezonní část, druhý čeká na zahojení vazů v koleni. Ty ho obraly o EURO jednadvacítek a stejně jako Sýkoru i o letní přípravu.

„Všichni ostatní jsou do zápasu připravení,“ hlásí pro slávistický web Šilhavý. Nabízí se tak možnost, kterou připustil už v předchozích týdnech. Třeba na pozici defenzivního záložníka se kromě Michaela Ngadeua, který odehrál s velkým přehledem třetí předkolo Ligy mistrů proti BATE Borisov, výkonnostně dobře vykasal i Tomáš Souček, někdejší host ve Slovanu Liberec.

„Může to být tak, že jeden bude hrát poháry a druhý ligu,“ svěřil se kouč po generálce s Nice. Tohle je výborná příležitost, jak nechat nastupovat hráče s formou a dalšího v podobné ráži pošetřit na mimořádně důležitou odvetu v Bělorusku.

SESTŘIH: Slavia - BATE Borisov 1:0. Z penalty se trefil Škoda
Video se připravuje ...

Překvapující bylo, že na soupisce proti BATE vůbec nesvítilo jméno Jaromíra Zmrhala. Věrná slávistická stálice kroutí v áčku už svou šestou sezonu, jenže právě jeho postu se velké příchody dotkly nejvíc. V úterý ho na levé záloze nahradil Portugalec Danny. Brilantní technik si rychle vydupal dobrou pozici, zdaleka lepší než zatím třeba Halil Altintop, na druhou stranu kvůli pokročilému věku 33 let nejspíš nebude fungovat s takovou pravidelností.

„Máme v plánu vyměnit pro ligu nějaké hráče. Určitě dostanou šanci kluci z lavičky, kteří jsou taky hodně kvalitní,“ slíbil Šilhavý a jako by tím ukazoval třeba právě na Zmrhala.

Zbytek sestavy by asi z většiny měl zůstat podobný té úterní pohárové. Je to logické, protože Teplice v minulé sezoně sebraly Slavii body u sebe doma, na jaře v Edenu sice padly, ale pořádně jí prohnaly faldy.

„Prezentovaly se tehdy výbornými výkony a do posledního zápasu hrály o poháry, takže budou určitě nepříjemným soupeřem,“ udržuje si Šilhavý před Severočechy bdělost. „Sešívaní“ momentálně drží sérii pěti vzájemných ligových zápasů bez porážky.

NEJ ligové otazníky: Uspěje italská Sparta či plzeňské retro? A udrží se Baník se Sigmou?
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 9. Altintop

Hosté:

Sestavy

Domácí: Laštůvka – Frydrych, Bílek (C), Jugas, Bořil – Souček, Altintop (71. Hušbauer), Ščuk (80. Ngadeu) – Mingazov (59. Van Buren), Mešanović, Zmrhal.

Hosté: Grigar – Vondrášek, Jeřábek, Šušnjar, Krob (89. Král) – Ljevakovič (C), Kučera – Fillo, Jan Rezek, Vošahlík (81. Haljeta) – Vaněček (68. Červenka).

Náhradníci

Domácí: Kovář, Švento, Ngadeu, Hušbauer, Danny, Škoda, Van Buren

Hosté: Chudý, Urma, Soungole, Hyčka, Haljeta, Červenka, Král

Karty

Domácí: Ščuk, Bílek

Hosté: Vondrášek, Jan Rezek, Červenka, Jeřábek

Rozhodčí

Orel – Paták, Hájek

Stadion

EDEN ARÉNA

Návštěva

11 097 diváků

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud