30. července 2017 • 21:37

Ben Chaimova premiéra na Letné: motal hlavy i získal penaltu

Autor: tb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenhle hráč může být pro Spartu terno. Záložník Tal Ben Chaim, nejdražší posila v historii letenského klubu, se v prvním kole HET ligy proti Bohemians představil poprvé v novém působišti v základní sestavě. Svým výkonem rozhodně zaujal. Obrana „Klokanů“ si s izraelským rychlíkem často nevěděla rady a spáchala na něj i penaltový zákrok. Dobrý dojem z premiéry izraelského reprezentanta pokazil jen konečný výsledek – remíza 1:1 je pro aspiranta na titul málo.



Góly

Domácí: 16. Lafata

Hosté: 88. Šmíd

Sestavy

Domácí: Dúbravka – Karavajev, Kaya (45. Štetina), Mareček, Civič – Mandjeck, Mavuba – Ben Haim II (71. Rosický), Plavšić, Juliš – Lafata (C) (83. Janko).

Hosté: Fryšták – M. Dostál, Hůlka, Šmíd, Kocič – Švec (81. Jirásek), Jindřišek (C) – Vaníček (69. Kuchta), Mašek, Bartek – Tetteh (63. Kabajev).

Náhradníci

Domácí: Koubek, Štetina, Janko, Kadlec, Rosický, Frýdek, Sáček

Hosté: Buchta, Jirásek, Kuchta, Kouba, Urdinov, Kabajev

Karty

Hosté: Hůlka, M. Dostál

Rozhodčí

Julínek – Dobrovolný, Antoníček

Stadion

Generali Arena, Praha-Bubeneč

Pod vládou nového trenéra Andrey Stramaccioniho rozjela Sparta nevídanou hru na přestupovém trhu. Vůbec nejdražší posila Ben Chaim, který stál 76 milionů korun, se ale v přípravě nemohl ukázat, nýbrž ho ještě z působení z Maccabi Tel Aviv brzdilo zdravotní trable se svalem.

V zápase proti Bohemians poprvé nechyběl v základní sestavě a své kvality předvedl na plné obrátky. Od začátku utkání byl velice aktivní, fanouškům ukázal obrovskou rychlost i skvělou techniku.

Sparta - Bohemians: Plavšič ve velké šanci netrefil bránu
Video se připravuje ...

Tomáš Rosický , kterého Ben Chaim, střídal jeho schopnosti ocenil. „Je na něm vidět, že si s balonem rozumí, má dobrý věci. Ale bylo toho málo, stejně jako u ostatních, protože to ve finále nestačí. Je to dobrý hráč, ale musí přidat jako my všichni ostatní.“

Právě raketové zrychlení Izraelce nadělalo problémy obraně Bohemians v 16. minutě. V souboji s novou akvizicí nestíhal Lukáš Hůlka, který zatáhl za záchrannou brzdu, svého soka poslal nedovoleně k zemi a rozhodčímu nedal na vybranou. Nařízenou penaltu bezpečně proměnil kapitán David Lafata .

Sparta - Bohemians: Hůlka hloupě složil Ben Chaima, Lafata suverénně proměnil penaltu. 1:0
Video se připravuje ...

To ale nebyl zdaleka jediný světlý moment hráče s devítkou na zádech. Nádherný fotbalový moment vykouzlil v 21. minutě. Individuální akcí se dostal až k pokutovému území, kde parádní zasekávačkou vykoupal soupeře a levou nohou vyslal nebezpečnou ránu do šibenice. Jen skvělý zákrok gólmana Tomáše Fryštáka zabránil druhé brance v síti Bohemians.

V průběhu utkání ukázal divákům ještě pár technických fines, nasazoval i soupeřům jesličky.

Sparta - Bohemians: Ben Chaim vykoupal Dostála a mířil do šibenice, zakročil Fryšták
Video se připravuje ...

V druhém poločase se na něm projevila absence zápasového zatížení, i proto ho v 71. minutě nahradil Tomáš Rosický. Na Letné zněl obrovský aplaus především pro hráče, který šel na hřiště, část potlesku ale určitě patřila i Ben Chaimovi.

Sparta - Bohemians: Letná na nohou! Rosický jde na plac, střídá Ben Chaima
Video se připravuje ...

CELÝ SESTŘIH: Sparta - Bohemians 1:1. Hosté srovnali v závěru, hrál Rosický
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud